Mainos

Ruotsalaiset jääkiekkofanit protestoivat entistä avoimemman sarjan puolesta – "Jäljellä ei ole jääkiekkoa, jota rakastaa"

0:48

28 SHL- ja Allsvenskan-joukkueen kannattajat kirjoittivat eilen avoimen kirjeen Ruotsin jääkiekkopäättäjille. Taustalla on Ruotsin jääkiekkoliiton pyrkimys uudistaa sarjajärjestelmiä ja eri sarjojen välillä nousemista. Kannattajat haluavat tulla kuulluiksi.

Pääkuvan videolla Tulosruudun kuvaa torstaisesta Djurgårdenin ottelusta.

28 joukkueen kannattajien avoin kirja julkaistiin torstaina Sportbladetissa. Kannattajat tiivistivät kirjeensä myös viiteen pointtiin.

Kirjeen allekirjoittaneet kannattajayhdistykset haluavat, että SHL:ään nouseminen ja sieltä putoaminen olisi helpompaa. Kannattajien mielestä urheilullisten kriteerien pitäii ratkaista, kuka nousee ylemmälle sarjatasolle. Myös sarjatasoihin sidotut jäähallien katsojakapasiteetteja koskevat vaatimukset pitäisi poistaa.

Kannattajien mielestä SHL:n, Hockeyallsvenskanin ja Hockeyettanin pitäisi olla yksi organisaatio, joka kehittäisi ruotsalaista huippujääkiekkoilua yhdessä. He halauavat myös enemmän vaikutusvaltaa ruotsalaisessa jääkiekossa.

– Kaikki vaiheet, jotka tekevät sarjatasoille nousemisesta tai niiltä tippumisesta vaikeampaa, ovat uhka jääkiekolle, johon me kaikki olemme rakastuneet. Unelman pääsarjatasolla pelaamisesta, pudotuspeleistä ja Ruotsin mestaruudesta pitää olla todellinen niin SHL-, Hockeyallsvenskan kuin alempien sarjojen joukkueillekin. Jos unelmaa ei ole, jäljellä ei ole myöskään jääkiekkoa, jota rakastaa, kirjeessä sanotaan.

Avoin kirje kumpuaa Ruotsissa käynnistyneestä sarjajärjestelmän uudistuksesta. Maan jääkiekkoliitto kertoi aikaisemmin muun muassa haluavansa muuttaa liigoista putoamisen ja niihin nousemisen kriteereitä. Suomessa on vuosien varrella ihailtu länsinaapurin sarjasysteemiä, mutta ruotsalaiskannatajat pelkäävät avoimen järjetelmän olevan vaarassa.

Useiden SHL-joukkueiden kannattajat ovat protestoineet otteluissa. Kannattajat kokevat ruotsalaisen jääkiekon menevän huonoon suuntaan, sillä SHL ei kuuntele fanejaan. 

– Me elämme, jotta näkisimme joukkueemme voittavan. Olemme aina paikalla siitä huolimatta oliko kyseessä Ruotsin mestaruuden ratkaiseva finaali tai tuskainen putoaminen Hockeyettaniin. Nyt toimimme yhdessä, koska uskomme, että urheilu, jota rakastamme on uhattuna, kirjeessä sanotaan.

Kirjeen kokosivat SHL-joukkueiden Djurgårdenin ja Södertäljen fanit.

– Kannattajat ovat iso osa ruotsalaisen jääkiekon liikevaihtoa. Olemme jäähalleilla, maksamme tv-paketeista ja tuemme koko kokonaisuutta. Ilman meidän kiinnostustamme SHL:n on vaikeaa saada sponsoreita ja tehdä voittoa, Södertälje SK:n kannattajaryhmän Johan Myrberg sanoi Sportbladetille.

Myrbergin mukaan ruotsalaisessa jääkiekossa pitäisi olla 28 joukkuetta, joiden pelaajat pelaavat kokopäiväisesti, eivätkä tee muita töitä. 

– Se vaatisi sarjajärjestelmän, johon ihmiset haluavat laittaa rahojaan. Nykyään SHL ja Hockeyallsvenskan kilpailevat, ja organisaatiot tekevät hyvin vähän yhteistyötä. Joukkueet ajattelevat vain omaa parastaan, eikä tulevaisuutta huomioida.

SHL:n toimitusjohtaja Jörgen Lindgren sai jupakan keskellä potkut. SHL:n virkaatekevä toimitusjohtaja Michael Marchalin mukaan keskustelunavaus oli hyvä. Sarjajärjestelmäuudistus valmistuu hänen mukaansa marraskuussa. 

– Olen lukenut kirjeen ja on hyvä, että siinä on konkreettisia ehdotuksia. Haluan kuitenkin odottaa, että uudistus julkaistaan marraskuussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja