Ruokalista yllättää: Näin syötiin pahamaineisessa Alcatrazissa

Al Caponen ja muiden kuuluisien gangstereiden vankilanakin toimineen Alcatrazin menu yllättää laajuudellaan ja herkullisuudellaan.

Inside Scoop -lehti julkaisi viikon ruokalistan Alcatrazin vankilasta syyskuulta 1946. Päivän aikana Alcatrazissa tarjottiin aamiainen, päivällinen ja illallinen. Jokainen ateria päätettiin leipäpalaseen sekä tee- tai kahvikuppiin. 29 vuotta vankilana toimineessa paikassa syötiin aamupalaksi muun muassa luumusosetta, tuoretta appelsiinia ja hunajamelonia, omenasosetta tai purkista saatuja päärynöitä ja luumuna.

Maanantaina

Aamupalaan sisältyi luumusose, muroja, maitoa, sokeria, makea appelsiinikakku, leipä ja kahvi. Lounaalla maanantaina tarjoiltiin hernekeittoa, paahdettua porsaan olkapäätä, ruskeakastiketta, perunamuusia, maissia, omenapiirakkaan sekä leipää ja teetä. Illallisen aikana syötiin jälleen hernekeittoa ja tämän lisäksi myös papuja, ketsuppia, salaattia, säilöttyjä päärynöitä, kahvia ja leipää.

Tiistaina

Aamupalaksi nautittiin omenasosetta, muroja, maitoa, sokeria, pähkinäinen herkkukakku, leipää ja kahvia. Lounaan aikana Alcatrazissa syötiin Purée Mongole -nimistä keittoa, joka on kermainen ja tomaattinen hernekeitto. Tämän keiton lisäksi tarjoiltiin lihamureketta, kastiketta, keitettyjä perunoita, pinaattia pekonin kera sekä leipää ja teetä.

Illallisella syötiin vielä Purée Mongole -keittoa, Chili con Carnea, riisiä, salaattia, keksejä, kakkua sekä leipää ja kahvia.

Keskiviikkona

Aamulla saatiin hedelmäsoseen sijaan tuoretta appelsiinia, muroja, sokeria, maitoa, makea kakku sekä leipää ja kahvia. Päivällä syöntiin mexicolaista keittoa, lihapiirakkaa, ketsuppia, kaalisalaattia sekä tuttuun tapaan leipää ja teetä. Illallisen aikana vuonna 1963 suljetussa vankilassa syötiin mexicolaista keittoa, kastiketta, sinapilla maustettua salaattia, vesimelonia sekä leipää ja kahvia.

Torstaina

5.syyskuuta 1946 Alcatrazissa tarjoiltiin aamupalan aikana persikkasosetta, pannukakkuja, hunajaa, leipää, kahvia tai maitoa. Lounaan aikana syötiin kasviskeittoa, naudanlihaa, keitettyjä perunoita, kaalia, sinappia sekä leipää ja teetä. Illalliseksi nautiskeltiin jälleen kasviskeittoa, spagettia lihakastikkeella, salaattia, mausteisia villiomenoita, leipää ja hedelmävanukasta sekä kahvia.

Perjantaina

Viikonlopun alkuvaiheissa vankilassa sai aamupalalla säilöttyjä päärynöitä, maitoa, sokeria, makeita hedelmäkääröjä, leipää ja kahvia. Päivälliseksi leivän ja teen lisäksi tarjoiltiin perunakeittoa, turskaa, sitruunaa, perunamuusia ja tomaattisosetta. Illallisella jatkettiin perunakeiton syömistä. Perunakeiton lisäksi tarjolla oli munakasta, ranskanperunoita, kesäkurpitsasalaattia, muffinsseja, leipää, kahvia ja maitoa.

Lauantaina

Aamu aloitettiin säilötyillä luumuilla, muroja, maitoa, sokeria, minttukakkuja, leipää ja kahvia. Päivällisen aikanaan vankilassa tuoksui minestronekeiton lisäksi lihaiset kaalikääryleet, tomaattikastike, keitetyt perunat, pavut, leipä ja tee. Illalliseksi syötiin jälleen minestronekeittoa ja myös pekoni jambalayaa, tomaattikastiketta, kurkkusipulisalaattia, appelsiinihyytelöä, leipää ja kahvia.

Sunnuntaina

Syyskuisen viikon päätteeksi syötiin aamupalalla hunajamelonia, maitoa, sokeria, vadelmapullaa, leipää ja kahvia. Päivällisellä syötiin tomaattista riisikeittoa, pihviä, kastiketta, perunamuusia, maissia sekä poikkeuksellisesti leivän kanssa kahvia. Sunnuntai päättyi illalliseen, jonka aikana tarjoiltiin tomaattista riisikeittoa, kaksi palaa leikettä, salaattia, aprikoosipiirakkaa sekä leipää ja kahvia.

Alcatraziin liittyen on tehty paljon elokuvia, sarjoja ja dokumentteja. Vankila oli käytössä 29 vuotta, kunnes lopulta oikeusministeri Robert F. Kennedyn päätöksestä se suljettiin. Alcatrazissa tehtiin 14 pakoyritystä. Pakoyritykset päättyivät useimmiten vankien menehtymiseen tai vangitsemiseen. Viidestä pakotapauksesta ei ole julkistettu virallista tietoa.

Lähde: Inside Scoop

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat