Rumaa, HIFK – tuskalle jatkoa karulla kylvetyksellä, reagoiko Liiga-jumbon seurajohto?

Ilves tekee 2-5 maalin 1:06
Ilves-tähti Petri Kontiola läväyttää illan toisen maalinsa – HIFK:n reppuun jo viides maali.

HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen ja päävalmentaja Ville Peltonen ovat säilyttäneet asemansa, mutta nähdäänkö muutoksia? Helsinkiläisten tappioputki rumeni entisestään, kun vierasjoukkue Ilves kylvetti punapaitoja jääkiekon SM-liigassa tylyin 5–2-lukemin.

Sekä HIFK että Ilves lähtivät otteluun tappioputkessa, joten jommallakummalla viime ajat rämpineistä seuroista tuo letku oli napsahtava väistämättä poikki. Se oli Ilves. HIFK sen sijaan kärsi viidennen perättäisen tappionsa ja valahti SM-liigan jumbopaikalle.

HIFK hallitsi kyllä ottelun laukaisutilastoja, mutta ratkaisut jälleen kerran sakkasivat ja joukkueen pelaaminen puuroutui pahimmillaan sohlaamiseksi. Punaista lankaa helsinkiläisten kiekollisissa ratkaisuissa oli paikoin vaikea nähdä, ja uskon puute alkoi ottelun vanhetessa paistaa isäntien otteista.

Roni Hirvonen vei kyllä kahdessa edellisessä ottelussa maalitta jääneet helsinkiläiset johtoon pomppuosumalla reilun 13 minuutin pelin jälkeen, mutta Ilveksen tasoitus tuli jo reilun puolentoista minuutin kuluttua Petri Kontiolan lavasta (videot alla).

HIFK:n pomppumaali tarkistettiin videolta – ja hyväksyttiin 3:05
HIFK:n pomppumaali tarkistettiin videoilta – ja hyväksyttiin: helsinkiläiset johtivat 1–0.

Ilves tekee 1-1 maalin 1:05
Petri Kontiola nosti kiekon maalin edustalta yläpesään – 1–1.

Ilves karkasi toisen erän alkuminuuteilla nopeasti kahden maalin karkumatkalle, kun ylivoimalla osunut Tommi Tikka ja Les Lancaster maalasivat.

Ilves tekee 1-2 maalin ylivoimalla 1:09
Ilveksen Tommi Tikka sihautti ylivoimamaalinsa komealla rystykudilla otettuaan kiekon luistimellaan haltuun.

Johan Motin nosti HIFK:n maalin päähän, mutta Ilves meni lopulta menojaan. Kolmannessa erässä tamperelaisten johtoa kasvattivat Matias Mäntykivi ja Petri Kontiola.

Video Kontiolan naulaamasta ottelun päätösmaalista näkyy artikkelin ylälaidan videolta.

Joona Ikonen alusti ottelun pistetykkinä peräti kolme Ilveksen maalia.

Vaikka Ilves jäähyili ottelussa runsaasti, sen alivoima toimi loistokkaasti eikä HIFK onnistunut iskemään yhtään ylivoimahäkkiä.

HIFK:n juuri maajoukkuetaukoon asti kestävällä pätkäsopimuksella hankkima maalivahti Tomi Karhunen toimi luukkuvahtina, kun Niilo Halonen hoiti torjuntatehtäviä.

Resursseiltaan SM-liigan jätteihin lukeutuva HIFK putosi viimeistä edelliseltä sijalta karmaisevasti SM-liigan jumboksi, kun päävalmentajavaihdoksen jälkeen piristynyt SaiPa tylytti Ässiä lukemin 5–1 ja nousi pisteellä helsinkiläisten edelle. Ville Meskanen mätti SaiPalle jo kauden toisen kypärätemppunsa.

SaiPa tekee 5-0 maalin ylivoimalla 1:41
Näin Ville Meskanen iski Ässiä vastaan ottelun kolmannen maalinsa – kypärätemppu upeasti kasaan ylivoimalla.

Jumboksi taipuneella HIFK:lla on 16 pelistä vain 16 pinnaa. Kysymys kuuluu: aletaanko muutoksia nähdä HIFK:n johtotasolla tai valmennuksessa?

Sarjakärki Lukko koki KalPan kotikovuuden

SM-liigaa johtava Rauman Lukko sai kokea KalPan kotikovuuden, kun kuopiolaiset juhlivat 2–0-voittoa. KalPa on voittanut peräti kahdeksan yhdeksästä kotiottelustaan tällä kaudella.

Jukurit paranteli asemiaan taistelussa pudotuspeliviivan tuntumassa lyömällä viime kevään puolivälierävastustajansa KooKoon 4–1.

TPS puolestaan päihitti Tapparan voittomaalikilpailuun venyneessä taistossa 2–1.