Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Rukiiset hevosenkengät

rukiiset hevosenkengät
rukiiset hevosenkengätMyllyn Paras
Julkaistu 13.10.2005 13:25(Päivitetty 08.12.2011 07:38)

Ruistaikinasta saa helpolla leivottua rukiisia hevosenkenkiä. Ne ovat maukkaita sellaisenaan tai mukavaa naposteltavaa keiton tai salaatin kera tai vaikkapa juuston ja viinin kanssa syksyn pimenevissä illoissa.

Rukiiset hevosenkengät

  • n. 30 kpl
  • 1 pkt Ruistaikinaa (500 g)
  • Voiteluun:
  • kananmunaa
  • Pinnalle:
  • kuminaa tai yrttisuolaa

Sulata ruistaikinaa sen verran, että saat leikattua siitä terävällä veitsellä n. ½ cm:n levyisiä ohuita suikaleita levyn pitkästä reunasta. Nosta tangot leikkauspinta ylöspäin uunipellille ja muotoile niistä hevosenkenkiä. Voitele ne munalla. Halutessasi ripottele hevosenkengän päihin kuminoita ja /tai mausteeksi pinnalle yrttisuolaa. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi.

Ruistangot sopivat sellaisenaan naposteltaviksi, juustotarjottimelle tai tuorejuuston tai maustevoin kera. Keiton tai salaatin lisukkeena ruistangot ovat mainioita rukiisia maukkaita pikkupaloja.

Resepti: Arja Savela

Lisää aiheesta:

Matkailija sairastui lomalla ja jätti reissun kesken – näin suhtautui vakuutusyhtiöLuulitko näitä joulun herkuiksi? Totuus paljastuu kaupan hyllylläYllättävä tulos: Kuluttajaliitto selvitti, keitä ovat "temuttajat"Kuinka nopeasti joulukinkku sulaa jääkaapissa?Tukehtumisriski! Nappaa nämä lelut heti pois käytöstäHelena söi yli vuoden antibiootteja ennen kuin todellinen syy lamauttavaan väsymykseen paljastui
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:58
    Vakuutukset

    Matkailija sairastui lomalla ja jätti reissun kesken – näin suhtautui vakuutusyhtiö

  • 16:44
    Jouluruoka

    Luulitko näitä joulun herkuiksi? Totuus paljastuu kaupan hyllyllä

  • 14:06
    Verkkokauppa

    Yllättävä tulos: Kuluttajaliitto selvitti, keitä ovat "temuttajat"

  • 11:32
    Jouluruoka

    Kuinka nopeasti joulukinkku sulaa jääkaapissa?

  • 10:01
    Takaisinvedot

    Tukehtumisriski! Nappaa nämä lelut heti pois käytöstä