Rukiiset hevosenkengät

Ruistaikinasta saa helpolla leivottua rukiisia hevosenkenkiä. Ne ovat maukkaita sellaisenaan tai mukavaa naposteltavaa keiton tai salaatin kera tai vaikkapa juuston ja viinin kanssa syksyn pimenevissä illoissa.

Rukiiset hevosenkengät

  • n. 30 kpl
  • 1 pkt Ruistaikinaa (500 g)
  • Voiteluun:
  • kananmunaa
  • Pinnalle:
  • kuminaa tai yrttisuolaa

Sulata ruistaikinaa sen verran, että saat leikattua siitä terävällä veitsellä n. ½ cm:n levyisiä ohuita suikaleita levyn pitkästä reunasta. Nosta tangot leikkauspinta ylöspäin uunipellille ja muotoile niistä hevosenkenkiä. Voitele ne munalla. Halutessasi ripottele hevosenkengän päihin kuminoita ja /tai mausteeksi pinnalle yrttisuolaa. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi.

Ruistangot sopivat sellaisenaan naposteltaviksi, juustotarjottimelle tai tuorejuuston tai maustevoin kera. Keiton tai salaatin lisukkeena ruistangot ovat mainioita rukiisia maukkaita pikkupaloja.

Resepti: Arja Savela

Lue myös:

    Uusimmat