Ruissilakkapihvit (4 annosta)
- 0,5 kg silakkafileitä
- 1-2 sipulia
- 1 nippu tilliä
- 2 keitettyä kananmunaa
- 8 ruisleipä palaa
- 3 dl tartar-kastiketta
- 1 ruukku rapeaa salaattia
- 2 tomaattia
- ruis-tai korppujauhoja
- vehnäjauhoja
- suolaa
- valkopippuria
- voita paistamiseen
Hienonna sipuli ja kuullota se pehmeäksi pannulla. Levitä silakkafileet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita jäähtynyt sipuli, hienonnettu tilli sekä murskattu kananmuna. Levitä täytettä joka toiselle fileelle ja nosta toinen silakkafilee täytteen päälle. Pyörittele pihvit jauhoseoksessa ja paista kirkastetussa voissa rapeiksi.Voitele ruisleivät tartar-kastikkeella ja laita päälle salaattia, pari silakkapihviä ja tomaattiviipaleita. Tarjoa paahdetun perunan kanssa.
Paahdetut uudet perunat (4 annosta)
- 0,5 kg uusia perunoita
- 300 g karkeaa merisuolaa
Kuumenna uuni 225c asteiseksi ja kaada merisuola uunivuokaan. Lisää pestyt, kuivatut perunat suolan päälle ja paahda uunissa kypsiksi noin puolen tunnin ajan. Tarjoa ruissilakkapihvien lisukkeena.
Tartar- kastike (4 annosta)
- 2-3 dl majoneesia
- 2 suolakurkkua kuutioina
- 2 rkl kapriksia
- nippu tilliä tai ruohosipulia
- 1-2 rkl sitruunamehua
- 1 pieni sipuli kuutioina
- suolaa
- mustapippuria
Sekoita kaikki aineet hyvin keskenään ja anna maustua kylmässä.
Resepti: Alex Nurmi / Ruokala