Ruisleseistä löytyi ötököitä – vedetään markkinoilta

Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran mukaan erästä ruisleseitä on tehty havaintoja jauhokoisista.

Korpelan Mylly Oy:n markkinoimassa Ruislese 250 g -pusseista on yhdestä erästä tehty havaintoja jauhokoisista. Yhtiö on päättänyt vetää markkinoilta koko tuotteen valmistuserän, jonka erätunnus on 2812 ja parasta ennen -päivämäärä 12.7.2013. Eviran mukaan takaisinveto koskee noin 2000 pussia.

Tuotetta on myyty K- ja S-ryhmän tukkumyymälöiden kautta. Tukkumyyntiketjut hoitavat takaisinvedon myyntipisteistä sekä hävittävät kyseisen tuote-erän. Tuotetta on ollut myynnissä koko maan alueella.

Jauhokoisat viihtyvät viljatuotteissa

Jauhokoisa on viljatuotteissa viihtyvä hyönteinen, joka ei ole terveydelle vaarallinen. Marttojen mukaan ne saa hävitettyä hävittämällä saastuneet tuotteet ja puhdistamalla komerot. Aikuisia perhosia voi torjua tarvittaessa pyretriiniruiskutuksilla.

Koisat ovat perhosia, joiden siipien kärkiväli on 1,5- 2 cm. Toukat ovat 1-2 cm pitkiä ja väriltään vaaleita. Jauhokoisan toukka erittää etenkin vehnäjauhoihin seittimäistä rihmaa, joka paakkuunnuttaa jauhot. Keittiökoisa pilaa pähkinöitä ja kuivahedelmiä erittämällään seitillä ja ulosteilla

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja