Rotuesittelyssä: Villin näköinen ocicat

Ansioluettelonsa esittelee kotikissojen kuviollinen pikkupantteri, harvinainen ocicat, joka osaa koiramaiset temput.

Osaaminen ja erityistaidot

Grauh! Olen kotikissojen pikkupantteri, suhteellisen uusi ja harvinainen kissarotu. Muistutan täplikästä oselottia, "peltojen suurinta kissaa". Kuitenkaan suonissani ei virtaa villikissarotujen geenejä, vaan kotikissojen kermaa.

Luonteeltani olen seurallinen, leikkisä, valpas ja oppivainen. Kiinnyn perheeseen lujasti leijonaemon tavoin. Minussa on myös koiramaisia piirteitä: seuraan sinua kuin hai laivaa ja opin helposti noutamaan palloa, kävelemään valjaissa, tulemaan kutsumalla, istumaan ja kierimään käskystä – lähes kaikkea, mihin koiratkin pystyvät!

Rakastan ihmisten seuraa; olen läheisyydenkaipuinen katti, vaikka en kovinkaan sylikissamainen.

Koulutus ja työkokemus

Ensimmäinen ocicat syntyi ikään kuin vahinkolapsena amerikkalaisen Virginia Dalyn toimesta: kuuluisa kasvattaja risteytti riistanvärisen abessinialaisen ja siamilaisen. Ensimmäisen polven pentue muistutti abessinialaisia, mutta seuraavassa sukupolvessa syntyi kasvattajan täplikäs pentu.

Rotua alettiin kutsua ocicatiksi, koska muistutin oselottia. Olen ainoa rotu, joka on luotu muistuttamaan luonnon suurta kissaeläintä, mutta jolla on haluttu säilyttää lempeä luonne. Suomeen me ensimmäiset ocicatit saavuimme 1993 suoraan Texasista.

Harrastukset ja mielenkiinto

Kukapa voisi vastustaa villin kissan kuvioita ja pantterimaista olemusta, joka huokuu voimaa ja eleganssia? Villistä ulkonäöstäni huolimatta olen mitä lempein, rakastettavin, kursailemattomin ja sosiaalisin kissarotu. Kiintymykseni on vilpitöntä, enkä pelkää osoittaa sitä! Saatan olla melko puhelias, ja haluan osallistua joka ikiseen keskusteluun! Sama pätee kaikkiin kodin askareisiin.

Vaikka kasvan aikuisen kissan mittoihin, pentumainen puuhakkuus ei minusta hevillä kaikkoa. Jos olen perheen ainoa kissa, vaadin paljon seuraa ja innostavaa tekemistä. Opin mielelläni pieniä koiramaisia temppuja, kuten ovien avaamisen ja lelujen noutamisen. Mutta tassua en anna!

Muuta

Olen suurehko, lihaksikas, kuviollinen kissa. Vartaloni on kiinteä ja jäntevä. Olen yllättävän painava kokooni nähden; urokset painavat yleensä 6–8 kiloa ja naaraat taas vaivaiset 3,5–5!

Pääni on kiilamainen, korvani suhteellisen suuret ja valppaat. Mantelinmuotoiset silmäni ovat suuret ja hieman vinot. Tunnusomainen piirteeni on hyvin kehittynyt, neliömäinen kuono, joka saa aikaan villin vaikutelman.

Turkkini on lyhyt, tiheä, vartaloa myötäilevä sekä tietenkin kiiltävä. Tyypillinen kuvio muodostuu täplistä, jotka muodostavat renkaita: mitä symmetrisemmin, sen parempi. Täpläkuvion tulee jatkua mahdollisimman pitkälle raajoihini. Hyväksyttyjä värejä on 12: ruskea, suklaa, kaneli, sininen, lila, beige, hopea ja edellisten hopeamuunnokset. Silmäni eivät saa olla siniset.

Motto

Welcome to the jungle!

Suosittelijat

Isojen kissojen ystävät ja ne, joilla riittää aikaa minulle!


MTV3/Helmi

Lähde: Ocicat.fi, Pirok.org, Wikipedia

Kuvat: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja