Rotuesittelyssä: Devon rex

Ansioluettelonsa esittelee kissojen oma menninkäinen, kiehtova ja kylmänarka devon rex, joka kertoo olevansa kiva katti, kun siihen tutustuu!

Osaaminen ja erityistaidot

Menninkäiskissaksi, ufokissa, alien – siinäpä ovat minun lempinimeni! Olen erittäin aktiivinen, leikkisä ja varsin erikoisen näköinen peikkomainen menninkäiskatti: turkkini on kikkara ja korvani höröt!

Ilmeeni tulee olla hiukan julma mikä on kovin ristiriitaista ystävällisen luonteeni kanssa. Olen oikein kiva kissa, kun minuun tutustuu, älä anna ulkoasuni hämätä.

Osallistun mielelläni kaikkiin kodin askareisiin ja autan niissä omalla viehättävällä tyylilläni: pienet tassut viuhuen ja olkapäälläsi kiikkuen! Varo, nimittäin olen myös perso ruualle ja saatan lihoa paksuksi menninkäiseksi..

Koulutus ja työkokemus

Kantaisäni kiharakarvainen Kirlee syntyi Englannissa, Devonissa maatiaiskissan pentueeseen vuonna 1960. Aluksi kissan kiharan karvan arveltiin olevan saman mutaation aiheuttama kuin "sisarussukulaisellani" cornish rexilläkin, mutta risteytys näiden kanssa tuotti suoraturkkisia pentuja. Minun rotuni jalostuksessa on käytetty muun muassa brittiläistä lyhytkarvaa, burmaa ja persialaista.

Ensimmäinen devon rex tassutteli Suomeen 1971 Ruotsista, mutta rotuni kasvatus alkoi vasta 1990-luvulla. Olen vielä harvinainen kissa Suomessa.

Harrastukset ja mielenkiinto

Olen erittäin ihmisorientoitunut, utelias kissa, sylissä viihtyvä kehruukone. Minua kuvaillaan usein hyvin koiramaiseksi roduksi, sillä olenhan hyvin älykäs kissa, joka vaatii aktiviteetteja. Heilutan jopa häntääni, kun olen tyytyväinen!

Olen sosiaalinen ja laumahenkinen, koostui tuo lauma sitten lapsiperheestä, kissoista tai koirista. En arastele vieraita; tulen keikkumaan syliisi ja vaadin rapsutuksia!

Viihdyn lämpimissä paikoissa ja näin ollen minut löytää pattereiden, television tai tietokoneen näytön päältä tai saunan jälkilämmöistä nautiskelemassa. Kylminä talviöinä kömmin auliisti omistajani kanssa peiton alle. Olen kylmänarka, enkä sovellu ulkokissaksi: suostun astumaan ulos valjaissa vain lämpimillä kesäkeleillä.

Ääneni on hiljainen ja hento, mutta se on ahkerassa käytössä. Olen kova juttelemaan ja kerron mielelläni laumani muille jäsenille kuulumisistani vienolla kurinalla ja naukaisuilla.

Muuta

Vartaloltani olen keskikokoinen – naaraat painavat 2–4 kiloa, urokset 3–5. Hätkähdyttävin piirteeni on lyhyt, kihara, erittäin pehmeä turkki, jonka hoito on helppoa. Kaikki värit ovat sallittuja!

Takajalkani ovat etujalkojani korkeammat. Leveä rintakehäni luo hieman länkisäärisen vaikutelman. Häntäni on pitkä ja kapeneva. Tassuni taas ovat pienet ja soikeat. Niskani on hento, pääni on leveä lyhyt kiila, päältä litteä. Olen pyöreäposkinen ja viiksityynyni ovat kovin korostuneet. Korvalehteni ovat erittäin suuret, juuresta leveät ja pyöreäkärkiset ilvesmäisillä tupsuilla varustettuna. Silmäni ovat kauniit mantelin muotoiset, leveälle asettuneet ja hieman vinot menninkäissilmät.

Motto

"Hän miettii miksi toinen täällä valon lapsi on
ja toinen yötä rakastaa."

Suosittelijat

Päivänsäteet ja menninkäiset, jutustelevat persoonat.


MTV3/Helmi

Lähde: Devonrex.fi, Wikipedia

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja