Rosa Meriläinen kirjoituksistaan: Suuttuminen ei haittaa

Kirjailija Rosa Meriläinen on sinut sen suhteen, että hänen suorasanaiset kirjoituksensa saattavat joskus herättää närää.

Rosa Meriläinen saapui tiistaina taiteilija Katariina Sourin uuden konseptimyymälän avajaisiin Helsingissä. Avajaistunnelmissa Meriläinen kertoi ihailevansa ystäväänsä tämän rohkeudesta.

– Joitakin vuosia olen tuntenut Katariinan ja ihailen häntä kovasti. Tykkään tehdä kaikenlaista ja Katariina on esikuvani. Todella rohkeaa vain tehdä mitä haluaa.

Meriläinen on suorasanainen ja rohkea nainen, joka on urallaan ehtinyt kirjoittaa monenlaisia kirjoja, näytellä ammattiteatterissa sekä toimia kansanedustajana. Hirvittääkö voimakastahtoista naista koskaan se, että ihmiset suuttuvat hänen kirjoituksistaan?

– Ei se haittaa, vaikka ihmiset joskus suuttuvat. Kaiken mitä olen saavuttanut elämässäni, olen saavuttanut sen takia, että sanon suoraa mitä haluan. Kaikki voivat joskus pahoittaa mielensä ja väittely on myöskin ihanaa. Jos ollaan eri mieltä, niin sitten jatketaan väittelyä, ei se sen kummempaa ole.

Novellikokoelmaan kirjoittamansa novellin julkaisua odottava Meriläinen kertoo tarttuvansa innolla aiheisiin kuin aiheisiin.

– Ei ole aiheita, joista en uskaltaisi kirjoittaa. En halua kuitenkaan olla ihmisille tarkoituksellisen ilkeä. Se on kuitenkin enemmän tyylilaji kuin aihevalintakysymys.

(MTV3–HEINI KANGASLUOMA)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja