Rommilla maustettu omena-kaurapaistos

Syksyn kahvipöydän ehdoton herkku on omenapaistos. Vaihtelua paistokseen saat käyttämällä eri hiutaleita ja mausteita. Tämä paistos on maustettu lurauksella rommia.

  • 2 dl kirsikoita, luumusuikaleita tai rusinoita
  • ½ dl rommia tai likööriä (tai muutama tippa rommi- tai likööriesanssia + vettä)
  • Noin 10 kotimaista omenaa (hapokasta)
  • 1 tl kanelia
  • Päälle:
  • 150 g voita tai margariinia, voi olla laktoositon
  • 1½ dl fariinisokeria
  • 4 dl Myllyn Paras (Iso) Kaurahiutaleita
  • 1 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja

Liota kirsikoita, rusinoita tai luumusuikaleita rommissa tai liköörissä 1-2 tuntia. Lohko kuoritut omenat voideltuun, laakeaan uunivuokaan. Kaada maustuneet kirsikat, luumut tai rusinat liemineen sekaan. Ripottele pinnalle kanelia.

Sulata rasva ja lisää fariinisokeri, kaurahiutaleet sekä vehnäjauhot. Levitä seos omenalohkojen päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin puoli tuntia. Tarjoa (vaahdotetun) vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

VINKKI: Kokeile omenoiden ja kaurahiutaleiden tilalle seuraavia: mustikat & Myllyn Paras Ruishiutaleet, puolukat & Myllyn Paras Neljän Viljan Hiutaleet tai päärynät & Myllyn Paras Tattarihiutaleet.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat