Rolls-Royce rakensi kokonaisen auton asiakkaansa vision pohjalta – tähtitieteellisen kallista touhua

Rolls-Roycen asiakas pyysi autoa, jota ei ollut olemassa 4:29

Ylellisistä autoistaan tunnettu Rolls-Royce ei kavahda asiakkaidensa vaativimpiakaan toiveita. Ostajat haluavat autoihinsa usein erikoisia värejä, materiaaleja tai varusteita, mutta tämä salaperäinen asiakas vei toiveet tavallista pidemmälle. Tuntemattomana pysyttelevä asiakas nimittäin tilasi auton, jota ei ollut olemassakaan. 

Vuonna 2013 Rolls-Roycea lähestyi heidän mukaansa yksi yhtiön arvostetuimmista asiakkaista. Superjahteja ja suihkukoneita keräilevällä asiakkaalla oli mielessään visio kaikkien aikojen ylellisimmästä kaksipaikkaisesta autosta. Luksusvalmistaja tarttui haasteeseen.

Autoa suunniteltiin ja rakennettiin tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa yhteensä neljän vuoden ajan. Erityisesti 1920–1930-lukujen Rolls-Royceista inspiroitunut asiakas halusi autoonsa muun muassa valtavan suuren, yhtenäisen lasikaton, joka on Rolls-Roycen mukaan yksi historian kookkaimmista ja monimutkaisimmista.

Asiakkaan toiveet jättivät kuitenkin tilaa myös parille tarkkaan harkitulle yllätykselle. Rolls-Royce nimittäin sai tehtyä tilaa keskikonsoliin kätkeytyvälle samppanjacoolerille ja parille, todennäköisesti varsin arvokkaalle kristallilasille. Samppanja on luonnollisesti asiakkaan suosikkilaatua, tämän omana syntymävuotenaan valmistettua. Autossa on myös kätevä piilo hiilikuituiselle läppärilaukulle, joka sekin on tottakai Rolls-Roycen valmistama – ja sävy sävyyn auton sisustan kanssa.

Rolls-Royce esitteli ainutlaatuista, Sweptailiksi ristittyä autoa Italian Comojärvellä järjestetyssä Concorso d’Eleganza at Villa d’Este -tapahtumassa viime lauantaina. Toimitusjohtaja Torsten Müller-Ötvösin mukaan tässä poikkeuksellisen loisteliaassa autossa näkyy hienosti se, miten tarkkaan Rolls-Royce kuuntelee sen kaikkien erityisimpiä asiakkaitaan.

Valmistaja ei ymmärrettävästi ole paljastanut hintaa, jonka asiakas joutui visiostaan maksamaan. Brittiläisen Daily Mailin tietojen mukaan autosta maksettiin 10 miljoonaa puntaa eli noin 11,5 miljoonaa euroa, mikä tekisi siitä historian kalleimman uuden auton.

Lähde: Rolls-Royce

***

Tässä on Suomen kallein auto 1:17

Lue myös:

    Uusimmat