Robert Heleniuksen perisynti pääsi esiin kohtalokkaalla hetkellä – Amin Asikainen tiivistää: "Tässä kävi juuri niin"

Anthony Joshua tyrmäsi tylysti Robert Heleniuksen 0:33
Robert Helenius koki seitsemännen erän tyrmäystappion Anthony Joshualle Lontoon lauantai-illassa.

Robert Helenius jätti itsestään hyvän kuvan noustuaan Lontoon kirkkaissa valoissa kehään, mutta Anthony Joshua onnistui hermoilustaan huolimatta hyödyntämään suomalaisen heikkoudet. Amin Asikainen oli tyytyväinen, ettei Helenius astunut tyrmäystilanteessa suoraan ex-mestarin nyrkkiin.

Joshua tyrmäsi Heleniuksen lauantai-illan kamppailun seitsemännessä erässä. Britti-iskijä tuli kamppailuun fiksusti tunnustellen, sillä Heleniuksen tulo nopealla aikataululla olisi voinut antaa tälle yllätyssauman.

– Minusta Joshua näytti kireämmältä. Hän ehkä stressasi ja jännitti enemmän, Amin Asikainen pohtii MTV Urheilulle.

– Voi olla, että hän oli punnitustilaisuuden ja sen takia vähän enemmän hermona, että oli harjoitellut lyhyempää vastustajaa vastaan pidemmän aikaa, ja sitten tuleekin samanpituinen ja melkein vähän ulottuvampi ottelija vastaan.

Helenius pysyi kolme erää kohtalaisesti ottelussa mukana ja onnistui senkin jälkeen ajoittain horjuttamaan Joshuaa. Seitsemännessä erässä Joshua pääsi paukauttamaan kunnon yllätyksen harhautettuaan alas vasemmalla ja kumautettua ylös oikealla suoralla. Se pudotti Heleniuksen kerrasta kanveesiin.

– Robbe oli onneksi menossa siinä juuri vähän taaksepäin vartalolyönnistä, ettei se tullut ihan vastapalloon, mutta kova osuma ja se oli sillä selvä. Leuka nousi pystyyn ja vasen käsi tippui alas, Asikainen analysoi.

Heleniuksen perisynti tyrmäysiskussa

Joshua sai ottelun edetessä perille muutamia kovia iskuja, jotka selvästi tekivät Heleniuksessa kipeää. Otteluväsymys alkoi vähitellen painaa.

– Jo kolmannen erän jälkeen oli nähtävissä, että Robbe ravisteli ja roikotteli paljon käsiä, mikä tarkoittaa sitä, että maitohappoa on alkanut tulla paljon. Tuntui, että kädet eivät pysyneet ylhäällä, ja sitten tuli se perisynti, joka Robbella usein on ollut eli kädet tippuvat, kun lähdetään taaksepäin. Tässä kävi juuri niin, Asikainen toteaa.

Kaiken kaikkiaan Helenius selvitti heikoista lähtökohdista tulleen tilaisuutensa kunnialla. Takana oli viime lokakuussa tullut ensimmäisen erän tyrmäys Deontay Wilderin käsittelyssä. Suomalaisen esiintyminen pelasti tapahtuman, joka olisi muussa tapauksessa peruttu kokonaan.

Asikainen näkee Heleniuksen ottelemisen olleen esimerkiksi jalkaliikkeen takia ”valovuoden parempaa” kuin tukkoisessa yrityksessä Wilderia vastaan. Myös Joshua pelasti itselleen sen, mitä pelastettavissa oli.

– Kyllä hän koko ajan tiesi, mitä hän tekee, eikä hermoillut. Mietin itsekin, että mitä voitettavaa Joshualla tässä ottelussa on, kun Wilder otti Heleniuksen ensimmäisessä erässä ulos, ja Joshua tuskin pystyy samaan.

– Pitää muistaa, että aikaa on mennyt, ja molemmat ovat vähän hiipuneet parhaasta terästään, Asikainen toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat