Robert Downey Jr. nousi pohjalta huipulle

AVAn tiistai-illan Kiss, Kiss, Bang, Bang -elokuvan tähti Robert Downey Jr. joutui 1990-luvulla median hampaisiin huumeongelmiensa takia. Mies onnistui päihittämään ongelmansa ja tähdittää nykyään Hollywoodin huippuelokuvia.

Robert Downey Jr. muistetaan useista menestyselokuvista, kuten Tropic Thunder ja Laskettu aika, mutta myös karikkoisen menneisyytensä takia.

1990-luvulla Downey Jr.:n elämää värittivät huumeet, vieroitushoidot ja ongelmat poliisien kanssa. Vuonna 1997 mies joutui neljäksi kuukaudeksi vankilaan, koska ei suorittanut oikeuden määräämää huumetestiä. Mies ei ottanut tapauksesta opikseen, vaan joutui samasta syystä kiven sisään uudestaan vuonna 1999. Tuolloin hän istui vankilassa vuoden.

Vuoden 2000 lopulla mies pidätettiin kolmannen kerran huumausaineiden hallussapidosta. Kierre jatkui vielä seuraavana vuonna, kun poliisi pidätti Downey Jr.:n neljännen kerran.

Epäonnistuneiden vieroitushoitojen ja jatkuvan pidätyskierteen jälkeen Downey Jr. päätti ryhdistäytyä ja palata Hollywoodin huipulle. Hän on kertonut olleensa kuivilla vuodesta 2003 lähtien perheen, terapian ja vieroitushoitojen avulla.

Vuonna 2003 hänet nähtiin suositussa Gothika-elokuvassa ja seuraava menestyselokuva oli Kiss Kiss Bang Bang.

Lisäpotkua kuiville pääsemiseen toi uusi rakas. Gothikan kuvauksissa Downey Jr. tapasi nykyisen vaimonsa, tuottaja Susan Levinin. Pariskunta kanssa avioitui vuonna 2005.

– Olen onnekas, että löysin jonkun, joka on paljon viisaampi kuin minä, Downey Jr. on kommentoinut Live magazinelle.

Kiss, Kiss, Bang, Bang AVA-kanavalla tänään 12.4. kello 21.

AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja