Robbie Williams muistelee MTV:lle edellistä keikkaansa Suomessa: "Ehkä yleisö oli humalassa, mutta meininki oli mahtava!"

Brittitähti Robbie Williams konsertoi tulevana kesänä Tampereella. Miehen edellisestä Suomen-keikasta on kulunut kolme vuotta.

Laulaja Robbie Williams, 43, saapuu ensi kesänä kolmatta kertaa menestyksekkään soolouransa aikana Suomeen keikalle. Syksyllä 2003 Williams esiintyi Helsingin Hartwall-areenalla Escapology-albuminsa kiertueella myyden areenan molempina iltoina loppuun. Toukokuussa 2014 Williams esiintyi samalla areenalla myös kahtena loppuunmyytynä iltana Swings Both Ways -albumiaan promotoiden.

Konserttipromoottorin mukaan brittitähden tulevan kesän konsertti Tampereella Ratinan stadionilla on lähes loppuunmyyty.

– Kun esiinnyin Swings Both Ways -kiertueella Suomessa, yleisö oli aivan mahtavaa. Energistä, rakastavaa, vastaanottavaista. Ehkä he olivat humalassa, mutta mitä sitten, Williams muistelee MTV:n puhelinhaastattelussa.

– Minun työni on helpompaa, kun yleisö reagoi siihen, mitä lavalla teen. Jos laulatan yleisöä ja yleisö ei laula, olen niin sanotusti kusessa. Edellisillä keikoillani Suomessa yleisö otti minut vastaan upeasti.

Robbie Williams on myynyt soolourallaan yli 70 miljoonaa albumia. Helmikuussa mies palkittiin Brit Awards -gaalassa elämäntyöstään Icon-palkinnolla, jonka olivat aiemmin saaneet vain muuan Elton John ja muuan David Bowie. Williams on esiintynyt toistakymmentä vuotta loppuunmyydyille stadioneille ja areenoille ympäri maailman.

Mitä Robbie Williamsilla on vielä tavoiteltavaa urallaan?

– Hmm. Suuri päämäärä on pitää tämä kaikki relevanttina ja ylläpitää suosiota. Näen painajaisia siitä, että olen artisti, kenestä kukaan ei enää kiinnostu, ja se on suurin syy jatkaa kehittymistä ja töiden paiskomista suosion eteen, laulaja kertoo.

Onko Williamsilla erityisiä terveisiä suomalaisille faneilleen?

– Kyllä. Olen homoseksuaali, yhdysvaltalaisnäyttelijä Ayda Fieldin kanssa naimisissa oleva ja Los Angelesissa asuva mies sanoo naurahtaen.

– Kunhan vitsailin. Ikävöin suomalaisfanejani! Olkaa valmiina, kun saavun Suomeen elokuussa.

---

Robbie Williams esiintyy Tampereella, Ratinan stadionilla torstaina 10. elokuuta 2017.

Katso alla videoita Williamsin vierailusta MTV:n Posse-ohjelmassa syksyllä 2016.


Lue myös:

    Uusimmat