Risoton perusohje

2 dl riisiä
6-7 dl nestettä(kasvis-, kala-, kana- tai lihalientä, tomaattimehua tai murskaa, maitotuotteita)
2 rkl öljyä
1 sipuli
mausteita (valkosipulia, pippuria, currya, paprikaa, kuivattuja tai tuoreita yrttejä)
Lisäksi: sieniä, kasviksia, lihaa, kalaa, broileria

1. Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä. Tässä vaiheessa voit lisätä myös muita kasviksia, sieniä tai lihaa / broileria. Lisää myös riisi ja jatka kuullottamista muutama minuutti.
2. Kaada kattilaan neste kerrallaan tai muutamassa erässä. Jos lisäät nesteen kerrallaan, nosta kansi kattilan päälle ja anna riisin hautua kypsäksi. Jos lisäät nesteen muutamassa erässä, sekoittele risottoa silloin tällöin. 3. Mausta pippurilla, suolalla ja esim. yrteillä. Tarjoa risotto pääruokana tai lisäkkeenä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja