Riku Nieminen: Moni ajattelee, että tuo jätkä on joka paikassa

Riku Nieminen pystyy helposti pysähtymään. Vaikka mies on ollut paljon esillä, niin edessä on reilun kolmen viikon loma.

Freelance-näyttelijä Riku Nieminen on parhaillaan työllistetty Love Records -levy-yhtiöstä kertovan elokuvan kuvauksissa. Takana tänä kesänä on myös 18 Tangot solmussa -kesäteatteriesitystä Oulussa, televisiossa pyörii oma tv-ohjelma 1001 Rikua ja elokuvateattereissa Ollaan vapaita.

– Helposti pystyy pysähtymään. Teen tällä hetkellä niin korkean profiilin töitä, että voisi luulla, että mulla ei olisi aikaa ollenkaan. Oikeasti mulla on ihan hyvinkin aikaa rentoutua ja olla, Nieminen kertoo MTV:lle.

Ison yleisön edessä

Työt, joita Nieminen tekee, ovat miehen mukaan kovin näkyviä.

– Freelance-taiteilijan leipä tässä maassa tulee pienistä paloista. Ne pienet palat nyt mulla tai isotkin palat, niin ne ovat kaikki sellasia, että ne kiinnostavat suurta yleisöä. Ne myös tulevat sellasista medioista, joilla on iso volyymi, Nieminen toteaa.

– Voi siis vaikuttaa, että toi jätkä on joka paikassa ja tekee koko ajan jotain. Se ei pidä paikkaansa. On mulla ihan vapaa-aikaakin.

Parhaillaan kuvataan Anna mulle Lovee -elokuvaa, joka tulee ensi-iltaan tammikuussa.

– Tosi kivalta tuntuu, kiva päästä polttamaan luvan kanssa röökiä kuvissa. Musabisnes kiehtoo ja etenkin 1960–70-luku kiehtoo tosi paljon.

Nieminen esittää elokuvassa yhtä Love Recordsin perustajista, Christian Schwindtiä.

– Ihan aitoa Christian Schwindtiä ei minusta saa kyllä tekemälläkään, koska hänellä oli tuuhea tumma parta. Mutta ohjaaja Aleksi Mäkelä sanoikin, että ei lähdetä tekemään täysin näköisiä, et voi roiskia menemään ihan vapaasti.

– Ennen leffan tekoa en tiennyt miehestä oikeastaan yhtään mitään. Tiesin Atte Blomista ja Love Recordsista, mutta mä en tiennyt että siinä oli Otto Donner ja Schwindt myös taustalla. Christianista on todella vähän mitään tietoa tuolla netin syövereissä.

Schwindt oli Love Recordissa niin sanotusti kaupallinen vastaava

– Hän piti huolen raha-asioista. Tai itse asiassa ei pitänyt.

Järkyttävät bileet koko ajan

Christian Schwindt oli rumpali. Niin on myös Riku Nieminen.

– Pääsen kivasti soittamaan rumpuja, eli taidosta on hyötyä.

Love Recordsin tarina kiehtoo myös näyttelijöitä. Kolmen kapinallisen nuoren eli Blomin, Donnerin ja Schwindtin vuonna 1966 perustama levy-yhtiö julkaisi noin neljäsataa levyä. Yhtiön artisteja olivat muun muassa Dave Lindholm, Juice Leskinen, Kirka ja Rauli Badding Somerjoki.

– Se määrä, mitä ne teki sitä kamaa, on aivan käsittämätön. Kaikki tehtiin käsitöinä. Siellä oli studio koko ajan kuumana ja punainen valo paloi käytänössä ihan jatkuvasti. Ja studion toisella puolella oli järkyttävät bileet koko ajan.

Lue myös:

    Uusimmat