Rikostoimittajan kommentti: Sillanpään rikostutkinnassa paljastui ennenkuulumaton huumeiden käyttötapa – jopa virtsa otettiin talteen

12:49

Homopiirin rajua huumeseksileikkiä vaarallisella kristallilla. Näin voi kuvailla tänään oikeudessa alkanutta laulaja Jari Sillanpään huumejutun taustaa, kirjoittaa MTV Uutisten rikostoimittaja Pekka Lehtinen.

Katso yllä olevalta videolta Jari Sillanpään tunteikas haastattelu tänään oikeudessa.

Viihdetaitelija Jari Sillanpään huumeoikeudenkäynti alkoi Helsingin käräjäoikeudessa keskiviikkoaamuna.

Sillanpäätä syytetään kahdesta huumausainerikoksesta. Hänen epäillään ostaneen maahantuojalta huumeita omaan käyttöönsä.

Sillanpää on myöntänyt käyttäneensä ja hankkineensa metamfetamiinia myös juhlissa tarjottavaksi useiden vuosien aikana.

Todella suuri huumemäärä

Sillanpään myöntämä huumemäärä on todella suuri, kun puhutaan kristallista. 

110 grammasta kristallia saisi 1000-2500 käyttöannosta toleranssista riippuen. Tämä tarkoittaisi yhtä käyttöannosta joka päivä lähes seitsemäksi vuodeksi annoksen ollessa pienimmillään. Suurimman käyttöannoksen kohdalla ainetta riittäisi päivittäisessä käytössä alle kolmeksi vuodeksi.

Kaukana ei välttämättä ollut sekään, että Sillanpää olisi määrän perusteella saanut syytteen törkeästä huumausainerikoksesta. Mutta koska huumeissa on hänen osaltaan kyse pitkästä ajanjaksosta ja aineen hankkimisesta pääasiassa vain omaan käyttöön, syyte tuli kahdesta tavallisesta huumausainerikoksesta.

Sillanpään lisäksi jutussa on syytettynä 11 muuta henkilöä. Päätekijänä on syytteiden mukaan noin 50-vuotias helsinkiläismies, joka toi aineet useimmiten Thaimaasta tai Hollannista. Muun muassa Sillanpää hankki aineet häneltä.

Homomiehistä koostuvassa syytettyjen piirissä jotkut ovat selittäneet huumeiden käyttöään seksillä, jota buustataan lähinnä metamfetamiinilla.

Kaikki otettiin irti

Metamfetamiinia käytetään maailmalla paljon polttamalla, mutta nyt oikeudessa alkaneeseen juttuun liittyen aineen käyttötapa on ainakin joillakin syytetyillä ollut MTV:n saamien tietojen mukaan ennenkuulumaton Suomessa.

Merisuolan näköistä, mutta erittäin vaarallista kristallihuumetta on tungettu peräaukkoon, ja sen tarkoitus on ollut myös puhdistaa ja puuduttaa suolta.

Entistä rajummaksi käytön on tehnyt se, että kun huume on poistunut elimistöstä virtsan mukana, virtsa on otettu talteen ja se on vuorostaan laitettu peräaukkoon. On siis otettu kaikki mahdollinen irti kalliista huumeannoksesta.

Yhdysvalloissa tämänkaltaisesta metamfetamiinin käytöstä on tehty tutkimuksia jo viime vuosikymmenellä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Monelle iso ongelma

Monelle Sillanpään jutussa syytetylle huumeet ja metamfetamiini on ollut todennäköisesti iso ongelma. Kyse tuskin on ollut vain huumeilla vahvistetusta homoseksistä, joka mediatietojen mukaan on ilmiönä tunnettu pitkään Euroopan seksiklubeilla.

Sillanpää itse kertoi hoitavansa itseään tällä hetkellä kaikin keinoin.

– Perinteiseen päihdekatkaisuun ei ole tarvetta, koska en käytä, Sillanpää sanoi runsaslukuiselle medialle ennen oikeudenkäynnin alkua.

Sillanpää on tuomittu huumeista aiemminkin.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi hänet tammikuussa 50 päiväsakkoon rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kahdesta liikennerikkomuksesta. Sillanpään tuloilla sakkosumma oli lähes 24 000 euroa.

Oikeuden mukaan Sillanpää käytti metamfetamiinia ja ajoi huumeen vaikutuksen alaisena Helsingin keskustassa viime syyskuussa.

Nyt syyttäjä vaatii Sillanpäälle maksimissaan puoltatoista vuotta ehdollista vankeutta. Tuomio tulee ensi viikon perjantaina.

2:08

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja