Rikkooko Maria Huntington lähes 30 vuotta vanhan SE:n? – "Minulle on välittynyt tunne, että monet odottavat ottelua"

Maria Huntington kiihdyttää ennätyskunnossa Kalevan kisojen 7-otteluun. Huntington todisti vireensä viimeksi Paavo Nurmen kisoissa tiistaina, kun hän ponnisti pituudessa sentin päähän heinäkuussa hyppäämästään ennätyksestä 651.

Huntington on parantanut tänä kesänä ennätyksiään viidessä ottelulajissa, joten Satu Ruotsalaisen lähes 29-vuotias Suomen ennätys odottaa viikonlopun kilpailua pelosta väristen.

Huntington jättää silti ennätysspekulaatiot muille.

– Ottelu ei ole yksinkertaisin laji. Olot vaikuttavat siihen, miten onnistuu ja lopputulos on monen lajin summa, Huntington muistuttaa.

– Ottelen lajin kerrallaan ja pyrin niissä niin hyviin tuloksiin kuin mahdollista.

Tällä asenteellaan Huntington tähtää "ehjään otteluun", jota valmentaja Matti Liimatainen toivoi jo harjoituskaudella.

– Minulle on välittynyt tunne, että monet odottavat Kalevan kisojen ottelua. En ota kuitenkaan ylimääräisiä paineita muiden odotuksista, Huntington vakuuttaa.

Kuiskuttelu Suomen ennätyksestä on toki tarttunut Huntingtonin korviin. Hän osaa laskea, että kunto ja kyvyt riittävät huippuonnistumisella hyvissä oloissa 6 500 pisteeseen.

Sellainen likimain nappisuoritus Huntingtonilta nähtiin viime vuoden Kalevan kisoissa, kun hän otteli ennätyspisteensä 6 339.

– Se kilpailu on hyvä esimerkki tasaisen hyvästä ottelusta, Huntington jatkaa "ehjän ottelun" teemaansa.

Lappeenrannan ennätysottelusta ovat hänen viime vuodelta edelleen voimassa olevat ennätyksensä 13,09 aitajuoksussa ja 2.20,27 päätöslajista 800 metriltä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja