Mainos

Riittääkö viina varmasti? Näin lasket juhlien kulutuksen

Moni haluaa viettää juhliaan ilman väkijuomaa, toiset taas tarjoavat vähän liikaakin. Jos alkoholia on tarkoitus nauttia sivistyneesti, mikä on sopiva määrä?

Hyvä viini ruualla ja herkullinen alkumalja nostavat kesäjuhlien pisteitä, näillä vinkeillä pidät alkoholitarjoilun sopivissa kantimissa ja osaat varautua oikeaan lasimäärään.

Alkumaljaksi riittää yksi lasillinen per osallistuja ja se on tavallisimmin samppanjaa tai kuohuviiniä. Jos maku mietityttää, kannattaa muistaa, että kuivat viinit jakavat vähemmän kansaa kuin makeat.

Alkuruoalle voit varata yhden lasin viiniä tai olutta per henkilö ja pääruoalle kaksi. Viinin ostaminen on edullisempaa hanapakkauksina ja voit huoletta myös tarjota sen niistä, mikäli paikalla ei ole tarjoilijoita. Aseta pakkaus pöydänreunalle tai jos haluat, voit kaataa sitä viinikarahviin, jolloin viini pääsee kosketuksiin ilman kanssa ja sen maku syvenee.

Muistathan, että ruokaviiniä on hyvä ostaa sekä punaista että valkeaa, sillä vieraat ovat usein vain jommankumman ystäviä.

Vaikka moni haluaa nauttia juhlissa muutaman lasillisen, on muistettava huolehtia myös alkoholia juomattomista vieraista. Palanpainikkeeksi ja alkumaljaksi sopivat hyvin alkoholittomat siiderit ja limonadit. Muista myös varata pöytääsi paljon vettä, sillä moni haluaa nauttia sitä pitkin iltaa.

Jos tarjoat kahville avec-juoman, esimerkiksi konjakkia, voit varata sitä noin 4 cl per osallistuja.

Suuria juhlia järjestettäessä on myös hyvä varata juomat Alkosta ajoissa, jotta he osaavat varautua suurempaan menekkiin.

Säilytä juomat oikein

Kaikki muut alkoholipitoiset juomat paitsi punaviini olisi hyvä tarjoilla kylmänä, mieluiten alle 15 asteessa.

Vaikka punaviinikin usein kehotetaan tarjoilemaan huoneenlämpöisenä, se toimii vain täyteläisempien juomien kanssa. Kevyemmät viinit voi tarjota 18-19 asteisena, sillä niiden lämpötila nousee tarjoiltaessa nopeasti vapauttaen viinin makua ja aromeja.

Sanomattakin on selvää, että helteisenä päivänä juomat kannattaa asetella mahdollisimman varjoiseen ja viileään paikkaan.

Yhdestä pullosta riittää:

Samppanja tai kuohuviini: 8-10 lasillista

Valkoviini: 6-7 lasillista

Punaviini: 5-6 lasillista

Avec: 17 lasillista

(MTV3)

Lähteet: Aftonbladet.se/ Alko.fi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.