Riistakäristys, peruna-sipulisosetta ja juuressalaattia
Julkaistu 10.01.2005 06:00(Päivitetty 10.01.2005 14:52)
Riistakäristys
RiistakäristysRuokala
800g käristyslihaa
4 rkl voita
3 dl vettä
suolaa
Sulata voi pannulla. Lisää käristyslihat ja anna niiden ruskistua. Kaada pannulle vettä parissa erässä välillä sekoittaen ja mausta lopuksi suolalla. Käristys saa olla kosteaa mutta ei vetistä. Hauduta ruokaa 1-1,5 tuntia.
Peruna-sipulisose
0,5 kg kuorittua puikulaperunaa (tms)
1 iso sipuli
1 rkl voita
1,5 dl maitoa
suolaa
valkopippuria
Hienonna sipuli ja kuullota se pehmeäksi voissa. Keitä perunat kypsiksi ja valuta. Kaada perunoiden joukkoon kiehautettu maito, nokare voita ja kuullotettu sipulisilppu. Soseuta tasaiseksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
Juuressalaatti
2 punajuurta
2 porkkanaa
1 sipuli
0,5 dl oliiviöljyä
1 rkl punaviinietikka
ripaus sokeria
kuminaa
mustapippuria
suolaa
Raasta kuoritut porkkanat ja punajuuret ja suikaloi sipuli. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja tarkista maku. Voit halutessasi lisätä salaattiin pakastepuolukoita. Tarjoile riistakäristyksen kera.