Riistakäristys, peruna-sipulisosetta ja juuressalaattia

Riistakäristys

  • 800g käristyslihaa
  • 4 rkl voita
  • 3 dl vettä
  • suolaa

Sulata voi pannulla. Lisää käristyslihat ja anna niiden ruskistua. Kaada pannulle vettä parissa erässä välillä sekoittaen ja mausta lopuksi suolalla. Käristys saa olla kosteaa mutta ei vetistä. Hauduta ruokaa 1-1,5 tuntia.

Peruna-sipulisose

  • 0,5 kg kuorittua puikulaperunaa (tms)
  • 1 iso sipuli
  • 1 rkl voita
  • 1,5 dl maitoa
  • suolaa
  • valkopippuria

Hienonna sipuli ja kuullota se pehmeäksi voissa. Keitä perunat kypsiksi ja valuta. Kaada perunoiden joukkoon kiehautettu maito, nokare voita ja kuullotettu sipulisilppu. Soseuta tasaiseksi ja mausta suolalla ja pippurilla.

Juuressalaatti

  • 2 punajuurta
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl punaviinietikka
  • ripaus sokeria
  • kuminaa
  • mustapippuria
  • suolaa

Raasta kuoritut porkkanat ja punajuuret ja suikaloi sipuli. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja tarkista maku. Voit halutessasi lisätä salaattiin pakastepuolukoita. Tarjoile riistakäristyksen kera.

Reseptit: Henri Alén / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat