Riikka Purra hämmästelee pääluottamusmies Mällisen Putin-vertausta HS:ssa: "Ihan oikeasti?"

Kahden viikon poliittinen lakko alkaa 1:57
Näin kahden viikon poliittiset lakot vaikuttavat Suomen vientiin, polttoainejakeluun ja talouteen.

Valtiovarainministeri Riikka Purra hämmästelee SSAB:n pääluottamusmies Timo Mällisen ja Helsingin ahtaustyöntekijät ry:n puheenjohtaja Pasi Boehmin Helsingin Sanomien haastattelussa esittämiä kommentteja ja vertauksia.

HS oli haastatellut tänään julkaistuun juttuunsa kolmea lakkoilijaa tavoitteenaan ymmärtää, mitä työntekijät lakoilta lopulta haluavat ja kuinka pitkään työtaisteluita ollaan valmiita jatkamaan.

– Orpo on kuin Putin ja Purra kuin Zaharova. Ja työntekijät ovat Navalnyi, sanoo SSAB:n Raahen terästehtaan pääluottamusmies Timo Mällinen. 

Mällinen vertaa siis pääministeri Petteri Orpoa Venäjän presidenttiin Vladimir Putiniin ja Purraa Venäjän ulkoministeriön tiedottajaan Marija Zaharovaan. Työntekijöitä hän vertaa kuolleeseen venäläiseen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyihin.

HS:n mukaan Mällinen halusi käyttää juuri tätä rinnastusta nyt käynnistyvän työtaistelun alla. Mällisen mukaan hallitus on tilanteessa työnantajien puolella.

– Tällä tavalla tapetaan demokratia, se on tässä uhrina, hän toteaa.

Purra kommentoi väitteitä tuoreeltaan viestipalvelu X:ssä. Hän on kerännyt viestiinsä HS:n jutussa esitettyjä väitteitä. Purra toteaa viestintä loppuun lyhyesti: ”Ihan oikeasti?”

Hallituksen esityksen mukaan ammattijärjestö voisi tulevaisuudessa saada laittomista lakoista enimmillään 150 000 euroa ns. hyvityssakkoa. Mällisen mukaan työntekijät ajettaisiin tällöin taloudellisesti nurkkaan.

Helsingin ahtaustyöntekijät ry:n puheenjohtaja Pasi Boehm puolestaan toteaa haastattelussa, että lakkoilu on työntekijöiden ainoita keinoja vaikuttaa hallituksen päätöksiin.

– Jos meillä halutaan diktatuurihallitus, joka sanelee kaiken, ja kansa ei saa sitä vastustaa millään tavalla, niin sitten sääntöjä voidaan muuttaa. Meillä on tuossa itänaapurissa maa, jossa ei saa kritisoida hallituksen tekemisiä. Ja samoin Pohjois-Korea on niitä maita, joissa poliittisia lakkoja ei saa olla, Behm sanoo.
 

Lue myös:

    Uusimmat