Madridin keskustassa voimakas räjähdys – kerrostalo raunioina, kaksi ihmistä kuollut

Madridin keskustassa sijaitsevassa rakennuksessa on tapahtunut voimakas räjähdys, joka on tuhonnut useita kerrostalon kerroksia. Asiasta kertovat muun muassa Espanjan yleisradioyhtiö RTVE, El Pais -sanomalehti ja uutistoimisto AFP.

RTVE kertoi ensiksi ainakin kolmen ihmisen kuolleen, mutta pienensi myöhemmin lukua kahteen. Lisäksi useiden kerrotaan loukkaantuneen.

–  Rakennuksessa näyttää tapahtuneen kaasuräjähdys, kertoi Madridin pormestari Jose Luis Martinez-Almeida toimittajille paikan päällä AFP:n mukaan.

Poliisin kerrotaan eristäneen alueen, ja useita pelastuslaitoksen yksiköitä on lähetetty kohteeseen. Pelastusviranomaisten mukaan kahden kuolonuhrin lisäksi yksi ihminen on vakavasti loukkaantunut ja kuusi lievästi.

–  Yhdeksän pelastusyksikköä ja 11 ambulanssia on lähetetty rakennuksessa tapahtuneen räjähdyksen jälkeen, Madridin pelastusviranomaisten Twitter-tilillä kerrottiin.

Räjähdyksen kerrotaan vaurioittaneen rakennuksen julkisivua ja levittäneen rakennuksen kappaleita ja rojua tielle.

–  Ääni oli todella kova, todella kova. En ole koskaan kuullut vastaavaa, kuvaili 43-vuotias kauppias Lorenzo Fomento räjähdystä AFP:lle puhelimitse.

Räjähdys tapahtui turistien tunteman Calle de Toledon varrella. Kyseessä on yksi Madridin keskeisistä historiallisista kaduista, ja räjähdyspaikka sijaitsee lähellä useita kaupungin nähtävyyksiä.

Räjähdyksen naapurissa sijaitsee vanhusten hoivakoti, mutta kukaan laitoksen asukkaista ei loukkaantunut.

Espanjan televisiossa ja sosiaalisessa mediassa levinneissä videoissa näkyy räjähdyksen jäljiltä kaupungin taivaalle noussut savupatsas.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja