Mainos

Rentoudu ylellisessä kylpyhuoneessa

Kylpyhuone on ensimmäinen tila aamun askareissa ja viimeinen illan hämärässä, joten sisustamisessa on lupa ajatella myös tulevaisuutta. Toiveena on yhä useammin luksusta jokaiseen päivään ja estetiikkaa arkeen.

Kodin hemmottelukeskuksesta on tullut paikka, jossa rentoudutaan ja parannetaan elämänlaatua. Uutuudet ja erikoisuudet kiehtovat, sillä kylpyhuoneen sisustaminen on samalla sijoitus omaan hyvinvointiin.

Kylpylöillä on pitkä historia erityisesti Keski- ja Etelä-Euroopassa, kun taas Suomessa puhdistumisen rituaali on perinteisesti koettu saunassa. Luksus ei tarkoita kaariholveja ja kartanoromantiikkaa. Se voi olla myös minimalismia, rauhaa ja tilaa.

Toimiva kylpyhuone muovautuu arjen moniin tilanteisiin – perheen lisääntyessä, lasten kasvaessa ja aikuiseen makuun. Tavoitteena on kestävä laatu, innovatiivinen tekniikka ja houkutteleva design. Säilytyskalusteisiin kätkeytyy kekseliäitä lokeroita ja hienostuneita ratkaisuja, jotka helpottavat arkea.

Tarjolla on itämaista eksotiikkaa, villin luonnon sykettä ja kuninkaallista tunnelmaa.

Ylellinen sisustus muistuttaa huonekaluineen enemmän olohuonetta kuin perinteistä kylpyhuonetta.

Nautitaan kaikilla aisteilla

Laattavalinnalla on suuri merkitys lopputulokseen. Oikeilla materiaaleilla saa lisää tilan tuntua ja syvyysvaikutelmaa. Isoja seinälaattoja voi yhdistellä pienempien kanssa, ja väreillä voi leikitellä rajattomasti. Mosaiikkilaatat taipuvat kaareviin pintoihin, ja niillä saa helposti kylpylän tunnelmaa pieneenkin tilaan.

Valkoinen väri koetaan puhtaana ja valoisana. Se heijastaa myös parhaiten valoa ja saa katseen kiinnittymään näyttäviin yksityiskohtiin. Merensininen koetaan rauhoittavana värinä, ja suosiossa ovat myös harmaa, musta sekä ruskea. Kirkkaat tehostevärit antavat energiaa ja tuovat näyttäviä kontrasteja.

Inspiraation lähteenä seinissä voivat olla tuhkan sävyt, graniitti ja savusaunan tunnelmaa myötäilevä estetiikka. Luonnonkivet tuovat rosoisuutta sekä veistoksellisuutta. Puu vaatii kaakelia tai posliinia enemmän hoitoa, mutta sen esteettinen vaikutus on arvokas.

Lisää avaruutta saa valaistuksella sekä peili- ja lasipinnoilla. Ylellisyyttä haluaville löytyy upeita kultalaattoja, ja esimerkiksi Gardenia Orchidean Onice -sarjassa kimallusta tuovat Swarowskin kristallit. Myös Versace Home -sarjaan kuuluu kylpyhuoneeseen ylellisiä yksityiskohtia tuovia tuotteita.

Elämyksiä veden lähteillä

Markkinoilla on tällä hetkellä runsaasti erilaisia hanoja. Perinteisten pylväshanojen rinnalla tarjotaan yksivipuisia sekoitushanoja. Muotoilu voi olla pelkistettyä tai romanttista. Luksustuotteiden viimeistelyyn käytetään kultaa, timantteja ja kristalleja. Muotoilu kätkee sisälleen myös huipputekniikkaa ja ekologisia ratkaisuja

Grohe on maailmanlaajuisesti tunnettu korkealaatuisista vesikalusteistaan. Taustalla on jatkuva tutkimus- ja kehitystyö täydellisen veden virtauksen ja tarkkuuden saavuttamiseksi. Toimivan muotoilun taustalta löytyy kyky ymmärtää ihmisen arkea. Esimerkiksi kuvassa olevan Grohen Rainshowerin veden annostelu on optimoitu suihkunautintoa varten.

Myös Axor tekee tiivistä yhteistyötä maailman tunnetuimpien arkkitehtien ja suunnittelijoiden kanssa. Ranskalainen suunnittelija Jean-Marie Massaud on löytänyt innoituksensa ihmisen, luonnon ja tilan yhteydestä. Hana toimii samalla myös hyllynä, jolle voi laskea pieniä esineitä.

Altaan lämmin syli

Pesualtaiden trendi on ollut isot maljat kalusteisiin upotettuna tai pöydän päällä. Pieni allas voi olla kauniisti muotoiltu tai koristeltu kukilla ja pitsikuvioilla. Lasiset kalusteet ovat suosittuja, ja vastapainoksi löytyy myös massiivisia altaita, jotka muistuttavat materiaaliltaan betonia.

Ylelliset renessanssityyliset altaat voivat olla lehtikullattuja, hopeoituja tai lasimosaiikkia. Maailmalla on jonkin aikaa ollut nahkatrendi. Italialainen Vitruvit valmistaa pesualtaita, joiden Ethnic Collection sisältää vaikutteita kobran, krokotiilin, pythonin tai tiikerin nahasta.

Tekniikka apuna ekologisessa arjessa

Ergonominen amme on ylellisen kylvyn salaisuus. Kätevä pienen tilan ratkaisu on kääntyvä suihkuseinä, jossa voi olla hierova suihkupaneeli tai höyryominaisuudet. Perinteisen valkoisen ammeen kilpailijaksi on tullut useita eri värivaihtoehtoja, muotoja ja materiaaleja. Esimerkiksi sveitsiläinen Laufen valmistaa laadukkaita ja kauniisti muotoiltuja kylpyhuoneposliineja.

Sadesuihkut ja isot suihkulautaset kiinnostavat sisustajia. Joissakin peileissä on lasin takana lämpötyyny, joka poistaa automaattisesti vesihöyryn peilin pinnasta. Termostaateissa on myös vedensäästötoimintoja, ja langattoman tekniikan ansiosta suihkutilaan ei tarvita välttämättä sähkölaitteita.

Svedbergsin hieronta-ammeissa ilmakuplat on korvattu jet-suihkuilla. Tuloksena on tehokas hieronta, lämpimämpi kylpy ja hiljaisuus. Loppusilauksen antaa valoterapia.

Kylpytiloista kodin helmi

Kylpyhuone on usein huoneiston arvokkain ja teknisin remontoitava tila. Veden ja sähkön samanaikainen käyttö, erilaiset trendit ja rakennusmääräykset vaativat suunnittelijalta yhä enemmän asiantuntemusta. Huolellinen pohjatyö ja remontointi nostavat asunnon arvoa ja ovat myös myyntitilanteessa merkki laadusta uudelle asukkaalle.

Kylpyhetken voi pienilläkin asioilla muuttaa helposti ylelliseksi. Se voi olla uusi pyyhe, eteerinen kylpyöljy tai tuoksukynttilä. Luksusta on peseytymisen lisäksi rauhoittuminen ja sisäinen puhdistuminen.

Teksti: Marianne Nygård / Mediafocus

Kuvat: Sicis, Gardenia Orchidea, Versace Ceramic Design, Axor, Laufen, Onix, Svedbergs, Grohe

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.