Rene Fasel sai Roman Rotenbergilta käännösapua – kommentoi suomalaismedian väitteitä Venäjän MM-kisojen siirtämisestä

Jääkiekon MM-kisat peruuntuivat koronaviruksen vuoksi – Kalervo Kummola selittää minkälainen on kisojen tilanne ensi keväänä 4:21
Kalervo Kummola kommentoi videolla ensi kevään MM-kisoja.

Rene Fasel jarrutteli Sport Expressissä mahdollista Venäjän vuoden 2023 MM-kisojen siirtämistä Venäjältä Sveitsiin. 

Iltalehti kirjoitti, että Pietariin valmistuvan 23 000 katsojan jättiareenan rakentamisaikataulu on pettänyt sen verran, että sen valmistuminen ajoissa on vaarassa. Yksi vaihtoehto voisi olla kisojen antaminen Sveitsille, joka joutui luopumaan MM-kisoista tänä keväänä koronaviruksen takia. 

Muuten Sveitsin joutuu tyytymään vuoden 2026 MM-kisahakemuksen tekoon. 

Lisäksi maailman antidopingtoimisto Wada on päättänyt, ettei dopingrikkeisiin syyllistynyt Venäjä saa järjestään neljän vuoden aikana suurten lajien arvokisatapahtumia. Venäjä on valittanut päätöksestä urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen (CAS). 

"Venäläisillä kyky tehdä kaikki nopeasti"

Fasel sanoi, että on vielä turhan aikaista keskustella vuoden 2023 MM-kisojen mahdollisesta siirtämisestä. Hän myönsi kuitenkin, että jos areena ei valmistu, tilanne saattaa muuttua. 

– Tiedän kuitenkin, että venäläisillä on kyky tehdä kaikki nopeasti. 

Fasel nosti esimerkiksi Sotshin talviolympialaiset 2014, jonne rakennukset valmistuivat ajoissa epätoivoiselta näyttäneestä tilanteesta huolimatta. 

– Tilanne selkeytyy 2–3 kuukauden kuluessa. Mitä tahansa voi tapahtua, mutta nyt suunnitelmamme pysyy samana. 

Rotenberg kääntäjänä

Faselin kytköksistä Venäjän suuntaan on spekuloitu paljon viime vuosina. Hän kertoi jutussa, että Hartwall Arenan omistajayhtiön puheenjohtaja ja KHL-seura Pietarin SKA:n osaomistaja Roman Rotenberg seuraa suomalaista mediaa. 

– Roman kirjoitti minulle jutusta ja kysyi, että mitä tapahtuu. En tiedä, en tiedä. 

– Nyt on tärkeämpiäkin asioita ratkaistavana kuin vuoden 2023 MM-kisat.

Lue myös:

    Uusimmat