René Fasel bongattiin arveluttavasta paikasta – Venäjälläkin annettiin palaa miehen kommentista

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n entinen puheenjohtaja René Fasel bongattiin perjantaina Moskovassa katsomassa TsSKA:n ja Pietarin SKA:n välistä KHL-ottelua. Venäläismediassakin on hämmästelty sveitsiläisen paikan päältä antamaa kommenttia.

Useat venäläiset tiedotusvälineet ovat kertoneet Faselin antaneen kommentin "en ole täällä".

– Mitä uskoa tässä tilanteessa: omia silmiä vai IIHF:n entistä puheenjohtajaa? Sveitsiläinen muistuttaa pientä lasta, joka laittaa päähänsä tavallisen hatun ja ajattelee, että se on näkymättömyyshattu. Kaikki näkevät hänet, mutta hän väittää vastakkaista, Sport24-sivusto raportoi.

Faselilta oli varsinaisesti kysytty, tekeekö hän töitä KHL:lle, minkä myös Sport24 nosti hämmästelynsä perään esille.

– Edes Venäjällä oleminen ei ole kuitenkaan toivottavaa Kansainvälisen jääkiekkoliiton kunniapuheenjohtajalle, Sport24 huomautti.

– Aikana, jolloin kaikenlaisia ulkomaalaisia pakenee maastamme, sveitsiläinen matkaa päinvastaiseen suuntaan. Yhtäkkiä. Riskialttiisti. Selittämättömästi.

Ympärillä on kuohunut

Fasel on suhtaunut myötämielisesti Venäjään, sen presidenttiin Vladimir Putiniin ja venäläiseen jääkiekkoon. KHL kertoi maaliskuun puolivälissä, että Fasel olisi aktiivisesti mukana itäliigan strategisessa kehittämisessä. Fasel ilmaisi kuitenkin pian, että hänellä ja KHL:llä ei ole sopimusta.

IIHF tiedotti hiljattain ottavansa tutkittavaksi väitteet Faselin kytköksistä Venäjään ja KHL-liigaan. Niiden ohella se tutkii Faselin Ukrainan sodasta julkisuuteen antamia lausuntoja ja Venäjän jääkiekkoliiton toimia, kun sen on väitetty ohjeistaneen KHL-seuroja osoittamaan tukea Venäjän toimille Ukrainan sodassa. 

Matkasiko Fasel tutkinnasta tietoisena huvikseen Venäjälle KHL:ää katsomaan?

Lue myös:

    Uusimmat