KHL oikoo René Fasel -väitettä – uskottavuus valumassa viemäriin

Jääkiekkoliiga KHL yrittää oikoa työväitettä René Faselista uutistoimisto Tassille. KHL ilmaisi yllättyneensä, kun Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF ilmoitti tänään asettaneensa eettisen lautakuntansa tutkittavaksi entisen puheenjohtajansa Faselin toimet.

IIHF tutkii osaltaan Venäjän jääkiekkoliiton toimia, kun sen on väitetty ohjeistaneen KHL-seuroja osoittamaan tukea Venäjän toimille Ukrainan sodassa. Lisäksi tutkittavana ovat sveitsiläisen Faselin sodasta julkisuuteen antamat lausunnot ja väitteet hänen kytköksistään Venäjään sekä KHL-liigaan. 

KHL kertoi aiemmin Tassille, että Fasel tulee osallistumaan aktiivisesti KHL:n strategiseen kehittämiseen. Nyt KHL on ilmoittanut samalle uutistoimistolle, "ettei Fasel ole eikä ole ollut KHL:n työntekijä, eikä hänelle ole koskaan tarjottu korvauksen sisältäviä tehtäviä".

– KHL on yllättynyt IIHF:n eettisen komitean päätöksestä avata tutkinta organisaation kunniapuheenjohtajaa René Faselia kohtaan.

– Kaikkina näinä vuosina René Fasel on yhtäläisesti auttanut tiedollaan ja kokemuksellaan eri liigoja ja maita jääkiekon kehityksessä, KHL ilmoitti.

KHL:n lausunnot kuulostavat ulospäin saivartelulta, kun vastikään itäliiga todetusti ilmoitti, että Fasel tulee olemaan "aktiivisesti mukana ratkaisemassa KHL:n kehitykseen liittyviä strategisia haasteita".

– KHL-sopimusta ei ole, eikä myöskään tule, Fasel sanoi sveitsiläisen Watsonin mukaan.

Fasel johti IIHF:ää 27 vuoden ajan viime vuoteen saakka. 

Lue myös:

    Uusimmat