Renaultin takamoottori-Twingo ensimmäisessä salakuvassa

Ensi vuonna myyntiin tuleva Renaultin takamoottorinen, takavetoinen pikkuauto Twingo on salakuvattu ensimmäistä kertaa testiajossa.

Vuoden 2014 lopulla esittelyään odottava Twingo jakaa alustan uuden viisiovisen Smartin kanssa. Slovenian Nova Mestossa valmistettavissa autoissa tulee olemaan täysin uusi alusta sekä uudet moottorit ja vaihteistot.

Uusi Twingo tulee olemaan Renaultin ase pikkuautojen markkinoilla, joilla ostajia ovat houkuttelemassa jo muun muassa Fiat 500 ja Opel Adam.

Twingon muotoilu perii paljon Renaultin Twin'Run-konseptilta sekä vanhalta R5:ltä.

Auton moottorivaihtoehdoista ei ole vuotanut juurikaan tietoja julkisuuteen, mutta moottorien odotetaan olevan alusta alkaen suunniteltuja ja kolmisylinterisiä. Vaihteistoksi lienee tarjolla perinteinen manuaali tai kaksoiskytkinvaihteisto.

Sekä Twingosta että Smartista valmistetaan samalle alustalle myös sähköversio, mutta akun koosta tai todennäköisestä toimintasäteestä ei ole tietoa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja