Rehevä nainen pukeutui napapaitaan viikon ajan – miten muu maailma reagoi?

Mitä tapahtui, kun kurvikas nainen pukeutui viikon ajan vatsan paljastavaan asuun?

Oprah Winfreyn Oprah-lehden julkaisema muotivinkki on saanut kansalaiset takajaloilleen rapakon takana – lehden mukaan napapaita sopii vain hoikkavatsaiselle ja kurvikkaampien kannattaa jättää ne suosiolla kaappiin. 

Oprah-lehden muotivinkki aiheutti Instagram-kuvien tulvan. Jos kuva ei näy,voit katsoa sen täältä

Lehden ilmestyttyä Instagram on täyttynyt #rockthecrop-tägillä varustetuilla kuvilla, joissa rehevät ihmiset ovat pukeutuneet lehden esittämän säännön vastaisesti.

Buzzfeed-lehdelle työskentelevä Kristin Chirico päätti kokeilla miltä hieman rehevämmän vatsan näyttäminen tuntuu julkisesti. 

– Ylipainoinen ihminen napapaidassa sotii muodin sääntöjä vastaan. Halusin nähdä mitä tapahtuu, jos rikon tuota sääntöä, Chirico kirjoittaa. 

Chiricon ehdoton inhokkiasu – napapaita ja housut. Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Miesten katseet huolettavat

Chirico aloitti viikon osallistumalla festareille, jonka kävijöille sallitaan irrottelu pukeutumisen suhteen – nainen törmäsi muun muassa ihmiseen, joka oli pukeutunut pieneen voimisteluasuun ja vyölaukkuun.

– Huomasin pian että napapaidan käyttäminen julkisesti ei ole sama asia kuin sen käyttäminen Instagram-kuvassa, koska voit samalla nähdä sinut joko tuomitsevat tai tuomitsematta jättävät katseet, Chirico kirjoittaa verkkojulkaisussa. 

Chirico huomasi olevansa jatkuvasti huolissaan erityisesti miesten reaktioista, vaikka hän on onnellisessa parisuhteessa eikä etsi uutta seuraa. Mitä pidemmälle päivä eteni, sitä enemmän Chirico halusi peittää vatsansa. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

"Anteeksi, että olen pukeutunut näin"

Kun Chricico pukeutui vatsan paljastavaan asuun töihin, hän huomasi selittelevänsä pukeutumistaan kaikille ja piiloutuvansa katseilta aina kun mahdollista. 

– Aina kun joku kehui oma-aloitteisesti asuani huomasin kiitoksen sijaan sanovani asioita kuten "olen pahoillani, tämä asu on jutun kirjoittamista varten päällä olen pahoillani" – kirjaimellisesti koin tarpeelliseksi pyytää ihmisiltä anteeksi sitä, että heidän oli katsottava minua. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Muutaman päivän kokeilun jälkeen Chirico päätti nostaa panoksia – hän yhdisti napapaidan vihaamiensa housujen kaveriksi ja pukeutui asuun, jossa hän tuntee olonsa erittäin epämiellyttäväksi. 

– Onko olemassa sanaa sille, että on sekä kauhuissaan että innostunut yhtä aikaa? Siltä minusta tuntui, kun yritin nostaa laukkuani vatsan eteen ja tanssia tieheni työpaikalla, Chirico kommentoi. 

Aina istuessaan Chirico yritti kumartua asentoon, jossa hän voisi peittää itsensä mahdollisimman hyvin. 

– En yleensä syö lounasta, mutta tällä kertaa yritin syödä mahdollisimman paljon kasviksia ikään kuin kertoakseni muille, "ei hätää, aion tehdä muodoilleni jotain". 

Viisi päivää kokeilun alkamisesta ja Chirico alkaa tuntea olonsa mukavammaksi. Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Loppuviikosta Chirico huomasi tottuneensa vatsan paljastavaan asuun, mutta kävi läpi myös pahimman tulikokeensa – hän paljasti vatsansa kuntosalilla. 

– Vau, mikä kokemus! En usko että olen koskaan huomannut miten paljon miehiä kuntosalillani käy ennen kuin minun oli käveltävä kaikkien vatsaani tuijottavien silmäparien ohi. Niin moni heistä tuijotti minua aivan liian pitkään ja tajuan kyllä – päälläni oli jotain, mistä he eivät pidä. 

Chirico on saanut kokeilustaan paljon positiivista palautetta. Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Kokemus kuitenkin avasi Chiricon silmiä entisestään – kehon tehtävänä ei ole olla seksuaalisesti hyväksyttävä muiden silmissä.

– Sitä paitsi suurin osa ihmisistä ei näytä erityisen viehättävältä kuntosalilla, kun he ähkivät ja hikoilevat, hän kirjoittaa. 

Chirico summasi kokeilun opit kolmeen asiaan:

1. Kenenkään ei pitäisi elää elämäänsä kokien, että kehon tärkein tehtävä on olla seksuaalisesti viehättävä muiden silmissä. Vartalosi on maan päällä, jotta voisit elää elämääsi ja se on persoonasi koti. Mikäli joku kokee sen myös seksuaalisesti viehättäväksi niin sehän on mahtavaa, mutta ei pakollista. 

2. Napapaidat ovat varsin käytännöllisiä ja hauskoja vaatteita! Nautin siitä että oloni pysyi viileänä sekä kuumuutta että negatiivisia kommentteja vastaan. 

3. Jos ystäväsi julkaisevat itsestään kuvan napapaidassa, anna heille positiivista huomiota – on hyvin mahdollista että kuvan julkaiseminen on heistä äärimmäisen ahdistavaa. Tehdään maailmasta vähemmän pelottava paikka upeudelle!

Vuosia nuoremmaksi -sarja alkaa lokakuussa! 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja