Red Bullilla ihmetellään Sebastian Vettelin ajovirettä, tallipomolta painava lausunto – "Hänen pitäisi vaihtaa tallia"

Sebastian Vettel on pyörinyt runsaasti otsikoissa Iso-Britannian osakilpailun jälkeen. Vettelin ajovire on herättänyt keskustelua myös Red Bullin leirissä. Red Bull -pomo Helmut Markon mukaan maisemanvaihdos tekisi Vettelille hyvää.

Viime kaudella omien virheidensä vuoksi MM-taistosta pudonnut Vettel sortui jälleen kohtalokkaaseen ajovirheeseen, kun hän pilasi oman ja Red Bullin Max Verstappenin kisan ajamalla hollantilaisen perään Silverstonessa.

Vettel putosi kolarin seurauksena joukon hännille, mutta palkintosijasta taistellut Verstappen sinnitteli viidenneksi. Vettelin viimeaikaiset ajosuoritukset ovat herättäneet rutkasti keskustelua myös Red Bullin uumenissa. Tallin neuvonantaja Helmut Marko uskoo Vettelin tarvitsevan maisemanvaihdosta.

– Sebastianin pitäisi saada erilainen ympäristö, toisin sanoen hänen pitäisi vaihtaa tallia, mutta en usko sen tapahtuvan ensi kaudella. Teet virheitä, jos et ole enää varma asiastasi. Se tapahtuu alitajuntaisesti, Marko toteaa Autobildin mukaan.

Kolarin toisena osapuolena ollut Verstappen nosti esiin suuren kysymyksen Vettelin nykyvireestä. Myös Vettelin kanssa Red Bullilla työskennellyt tallimanageri Jonathan Wheatleyllä on omat näkemyksensä saksalaistähden lukuisista ajovirheistä.

– Red Bullilla hän tuskin teki virheitä. Hän ei ole unohtanut ajotaitojaan. Miksi tällaisia asioita tapahtuu hänelle jatkuvasti Ferrarilla, Verstappen ihmettelee.

– Sebastian on kuljettaja, joka tarvitsee ehdotonta tukea. Hän sai sitä Red Bullilta, mutta ei saa sitä Ferrarilta, Wheatley sanoo Motorsportin mukaan. 

Lue myös:

    Uusimmat