Red Bull -pomolta rajua tekstiä potkuhuhujen alla olevasta F1-kuskista – ”Suoritustasoa mahdoton hyväksyä”

F1-sarjassa sunnuntaina ajettavaan Itävallan GP:seen liittyy yksi toisenlainen jännityskohde. Kotikisaa ajavan Red Bullin riveissä ranskalaiskuljettaja Pierre Gasly on todella tulisilla hiilillä. Gaslyn alkukausi on ollut heikko, minkä myötä hän on ollut jo tovin ajan potkuhuhujen keskiössä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Itävallan GP suorana 28.-30.6.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Talvella Toro Rossolta Red Bullille nostettu Gasly on hävinnyt kisasta toiseen tallikaverilleen Max Verstappenille, vieläpä reilulla erolla.

Verstappen on kerännyt kahdeksasta ajetusta kisasta tasan 100 pistettä. Gasly? 37.

Hurjimmissa arvioissa spekuloitiin sillä, korvaisiko venäläiskuski Daniil Kvjat Gaslyn jo tämän viikonlopun kisassa.

Näin ei käynyt, mutta nyt Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko antoi palaa.

– Max Verstappenin tallikaverina oleminen ei ole mitenkään helppoa. Max on aivan poikkeuksellinen lahjakkuus. Mutta Gaslyn suoritustasoa ja sitä nopeutta, mitä hän on osoittanut, on aivan mahdotonta hyväksyä, Marko latasi Itävallan uutistoimistolle APA:lle.

– Kaksi viimeisintä kisaa (Kanada ja Ranska) menivät riman alle. Maxin ja Pierren välinen ero on ollut aivan liian iso, Marko jatkoi Gaslystä.

Kanadassa Gasly oli kahdeksas, kun taas Ranskassa hän nousi viimeiselle pistesijalle kymmeneksi Renaultin Daniel Ricciardon rangaistusten myötä.

Red Bull on ollut monella tavalla esillä Itävallan GP -viikonlopun yhteydessä. Tallin hollantilaiskuljettajasta Verstappenista julkaistiin paljastus, jonka mukaan hänen ja tallin välisessä sopimuksessa on niin sanottu suorituspykälä, joka voi taata Verstappenille mahdollisuuden vaihtaa maisemaa jo tämän kauden jälkeen.

Red Bull antoi myös potkut kuljettajalupaukselle Dan Ticktumille.

Lue myös:

    Uusimmat