”Umpihullu” F1-lupaus sai potkut Red Bullilta, mutta miksi? Christian Horner latoi tylyt perustelut

Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko paljasti perjantaina, että kiistanalainen kuljettajalupaus Dan Ticktum on lentänyt pihalle energiajuomajätin kuljettajaohjelmasta. Miksi? Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner avasi syitä tylyn liikkeen takaa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Itävallan GP suorana 28.-30.6.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ticktum siirtyi täksi kaudeksi Japanin Super Formula -sarjaan. Tätä ennen Ticktum oli toinen Euroopan F3 -sarjassa heti legendaarisen Michael Schumacherin pojan Mick Schumacherin jälkeen.

Japanissa 20-vuotias Ticktum epäonnistui kuitenkin pahemman kerran. Alkukauden kolmesta kisasta Ticktum ehti kerätä kasaan vain yhden pisteen.

– Kyse on järjestelmästä, joka perustuu tuloksiin. Hänellä on ollut vaikeuksia Japanissa, eikä homma toiminut. Päätimme, että hän ei ole oikea kaveri jatkoa ajatellen joko meille tai Toro Rossolle, Horner totesi Ticktumista ja hänen potkuista Sky Sportsille.

Aiemmin tänä vuonna Ticktum pääsi muun muassa testaamaan Red Bullin F1-autoa Espanjassa.

– Hänelle annettiin sauma ja mahdollisuus – se on näin kavereiden tehtävä tarttua niihin molemmilla käsillä, Horner jatkoi.

Ticktumin nimi ehti olla esillä muun muassa Red Bullin ranskalaiskuljettajan Pierre Gaslyn potentiaalisten korvaajien yhteydessä. Brittikuljettaja Ticktum on kuitenkin nostattanut jos jonkinlaisia näkemyksiä ja kohuja toimillaan.

C Moren F1-studiossa Mika Salo jakoi aiemmin tänä vuonna taustatarinaa Ticktumista.

– Järkyttävän nopea kaveri, mutta ihan umpihullu, Salo täräytti.

– Puhuin Monacossa (Red Bullin neuvonantajan) Markon kanssa. Hän ei ollut kovin iloinen, kun Ticktum on sählännyt siellä Japanissa ja onnistunut saamaan kaikki riitoihin. Hänen mukanaan pitäisi kulkea kymmenen psykologia, Salo jatkoi.

Lue myös:

    Uusimmat