F1-tähden kohupykälä varmistui – Valtteri Bottakselle aivan uusi vastustaja Mercedes-kuljettajakisaan?

F1-kuljettajamarkkinoille ollaan saamassa melkoista säpinää, kiitos tähtikuljettajan Max Verstappenin. Espanjalaislehti Marca paljasti, että Verstappenin sopimuksessa on suoritusehtoja, joiden kautta hollantilainen voi siirtyä ennakoitua nopeammin muualle.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Itävallan GP suorana 28.-30.6.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Marcan mukaan Verstappenin ja Red Bullin välisessä kontrahdissa on muun muassa yksi suorituskykyyn ja tuloksiin liittyvä kohta. Sen mukaan nuoren tähtikuljettajan pitäisi ottaa voitto viimeistään tämän kauden Unkarin GP:ssä. Mikäli ehto ei täyty, saa Verstappen vaihtaa maisemaa, vaikka hänen sopimus kattaa vielä kauden 2020.

21-vuotias Verstappen ei ole ottanut tällä kaudella vielä yhtään voittoa.

Suoranainen kohupykälä sai nyt varmistuksen kylkeensä.

– Voimme vahvistaa, että sopimuksessa on suoritusehtoja, Verstappenin manageri Raymond Vermuelen kertoi Formule 1:lle.

– Emme kommentoi tätä sen enempää. Red Bull ja Verstappen tietävät tasan tarkkaan sen, että mitä ehtoja sopimukseen on kirjattu, Vermuelen jatkoi.

Koko käänne on nostattanut nopeasti esille spekulaation siitä, voisiko Verstappen hypätä ensi kaudelle Mercedekselle? Alkukautta dominoinut saksalaistalli ei ole vielä vahvistanut toisen kisakuljettajansa, suomalaisen Valtteri Bottaksen jatkoa.

Aiemmin huhuissa ja pyörittelyissä Bottas on käynyt "kuljettajakisaa" Esteban Oconia vastaan. Mercedeksen ohjelmaan kuuluva Ocon jäi täksi kaudeksi ilman kuljettajapaikkaa.

Verstappenin manageri Vermuelen kuitenkin vihjaili, että hollantilainen voisi silti jatkaa Red Bullilla, vaikka osapuolten välisessä sopimuksessa onkin vapauttavia elementtejä.

– Haluamme napata maailmanmestaruuden Red Bullin kanssa. Aloitimme projektin jo vuonna 2015, jolloin tavoitteena oli se, että hänestä (Verstappenista) tulee kaikkien aikojen nuorin maailmanmestari. Haluamme jatkaa tuon suunnitelman toteuttamista.

– Emme mieti vain ensi vuotta, vaan myös tulevia vuosia. Mitä Red Bullille tapahtuu? Tai Hondalle? Kaikki osa-alueet ovat tärkeässä roolissa, Vermuelen pyöritteli.

Lue myös:

    Uusimmat