F1-sarjassa yllättävä tähtikuskiliike? Espanjasta levisi ilmoille hurja väite Max Verstappenista

Espanjalaislehden Marcan mukaan Red Bullilla ajava Max Verstappen voi irrottautua ilmaiseksi nykyisestä sopimuksestaan, mikäli hän ei ota voittoa viimeistään Unkarin GP:stä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Itävallan GP suorana 28.-30.6.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Viittaus kohdistuu Verstappenin sopimuksessa oleviin suorituspykäliin. Red Bull on jo aiemmin vahvistanut, että osapuolten väliseen kontrahtiin on kirjattu tiettyjä ehtoja.

Hollantilaiskuljettajan nykyinen sopimus kantaa vuoden 2020 loppuun asti. Ehtojen kautta Verstappen voisi kuitenkin vaihtaa maisemaa jo tätä ennen.

Verstappen ei ole pystynyt voittamaan tällä kaudella vielä yhtään kisaa. Alkukaudella Red Bull on jäänyt pahasti muun muassa Mercedeksen jyrän alle.

Hollantilaiskuljettajan edellinen voitto on viime vuoden Meksikon kisasta.

22-vuotias hollantilainen on kuitenkin osoittanut erittäin hyvää vauhtia. Verstappen on tällä hetkellä kuljettajien MM-sarjassa neljäntenä, yhteensä 100 pisteellä.

Verstappenin tilanne on mielenkiintoinen, sillä muun muassa Mercedeksen toinen kisakuljettajan paikka on vielä auki ensi vuodelle. Saksalaistalli ja sen suomalaiskuski Valtteri Bottas eivät ole vielä tehneet uutta jatkosopimusta.

Samalla Ferrarin saksalaiskuskin Sebastian Vettelin jatkoaikeet ovat olleet kysymysmerkkien alla. Vettelin on huhuttu lopettavan F1-uransa tämän kauden jälkeen.

– En tietenkään halua olla neljäs. Haluan voittaa kisoja. Ei ole hauska vain olla muiden joukossa, mutta sellaista tämä on nyt, Verstappen totesi aiemmin.

Mikäli väite Verstappenin sopimuksessa olevasta voittopykälästä pitää paikkansa, pitäisi hollantilaisen ottaa voitto joko Itävallassa, Iso-Britanniassa, Saksassa tai Unkarissa. 

Lue myös:

    Uusimmat