Red Bull -pomolta kova väite: Mercedes yrittää estää ex-kuskin sopimuksen toiseen talliin – "Hän on saanut neljä puhelua"

Williamsin kerrotaan olevan kiinnostunut Alexander Albonista, mutta Red Bull -pomo Christian Hornerin mukaan Mercedes pyrkii torppaamaan thaimaalaiskuljettajan siirron asiakastalliinsa.

Albon jäi ilman tallipaikkaa viime kauden päätteeksi, kun Red Bull päätti pestata Sergio Pérezin hänen tilalleen. Nyt Horner sanoo Red Bullin tekevän kaikkensa, että Albon löytäisi ensi kaudeksi kilpakuljettajan paikan jostakin muusta tallista.

Käytännössä ainoat vaihtoehdot Albonille ovat Alfa Romeo ja Williams, jotka molemmat ovat Hornerin mukaan kiinnostuneita 25-vuotiaasta thaimaalaisesta.

– Teemme todella kovasti töitä löytääksemme hänelle paikan. Toivottavasti Mercedes ei torppaa hänen mahdollisuuttaan Williamsilla, koska hänellä on siteet Red Bulliin, Horner sanoi Planet F1 -sivuston mukaan Sky Sportsille.

– Olisi sääli, jos kuljettaja joutuisi maksamaan siitä. Toivottavasti niin ei käy. Alfa Romeo ja Williams ovat osoittaneet suurta kiinnostusta. Luulen, että hän haluaisi mieluiten Williamsille, mutta siihen liittyen on muutamia esteitä. Hän on saanut (Mercedekseltä) noin neljä puhelua, joissa hänelle on sanottu, että hänen ei pitäisi mennä sinne. Kehotin häntä jättämään ne huomiotta.

Mercedeksen vastahakoisuutta voisi selittää se, että he haluavat saada tuoreelle Formula E -mestarilleen Nyck de Vriesille F1-tallipaikan. Toto Wolff kuitenkin kiistää, että tämä tehtäisiin Albonin kustannuksella.

– Kuten Christian sanoo, hän (Albon) ansaitsee tallipaikan. Hän on hyvä tyyppi, ja hän on yksi kärkiehdokkaista vapaana oleville paikkoille, Wolff sanoi F1-sarjan verkkosivujen mukaan.

– En koskaan veisi paikkaa Alexander Albonin kaltaiselta kuljettajalta. Olin surullinen hänen puolestaan, kun hän jäi ilman tallipaikkaa viime kauden jälkeen. Jos hänellä on mahdollisuus ajaa F1:ssä, se on mielestäni oikein. Mutta toisaalta, ehkä Nyckilläkin on mahdollisuus.

Wolffin arvion mukaan todennäköisyys De Vriesin F1-sopimukselle on 50 prosenttia.

Mikäli Albonille ei löydy ensi kaudeksi kisakuskin paikkaa, Horner vakuuttaa, että hänen työnsä Red Bullin testi- ja kolmoskuljettajana jatkuvat.

Lue myös:

    Uusimmat