Red Bull -pomo lyttää F1-asiantuntijana toimivan maailmanmestarin: "Puolueettomuus katoaa"

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner kritisoi vuoden 1996 F1-mestaria Damon Hilliä puolueellisuudesta asiantuntijan tehtävässä.

Hill toimii nykyisin Sky Sportsin asiantuntijana. Hornerin mukaan kauden edetessä on käynyt yhä selvemmin ilmi, että Hill liputtaa mestaruustaistelussa maanmiehensä Lewis Hamiltonin puolesta.

– Brittiläinen kuljettaja tavoittelee ennätyksellistä kahdeksatta mestaruutta. Eikä Damon ole koskaan ollut Maxin fani. Jos keskustelee hollantilaisten kanssa, he ovat sitä mieltä, että Max pystyy kävelemään vetten päällä. Näin näistä asioista nyt vain raportoidaan. Joskus puolueettomuus katoaa, Horner sanoi Telegraphin haastattelussa GP Blog -sivuston mukaan.

Esimerkiksi Fernando Alonso on aiemmin tällä kaudella sanonut, että brittinäkökulma painottuu F1:ssä liiaksi, sillä valtaosa talleista pitää päämajaansa Englannissa ja suuri osa lajitoimijoista sekä tunnetuimmista toimittajista on brittejä.

Horner ei vihjailuistaan huolimatta esitä yhtään esimerkkiä Hillin puolueellisuudesta.

– Sitä pitäisi kysyä Damonilta. Mielestäni hän ei erityisemmin pidä Maxista. Tämä on käynyt selväksi viime vuosina.

Hornerin kuitenkin korostaa, että Hill on muiden tapaan oikeutettu omaan mielipiteeseensä.

– Tämä on vapaa maailma. Kuten sanoin aiemmin Damonille, olen sellainen ihminen, että jos olen eri mieltä, teen sen selväksi. Jos joku on aasi, kerron sen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja