Red Bull -pomo kertoo karmivista hetkistä Max Verstappenin kammokolarin jälkeen: "Aika pysähtyi"

1:11
Video: Verstappen ja Hamilton kolaroivat rajusti Britanniassa

Red Bullin Max Verstappenin kilpailu Silverstonessa päättyi jo alkuvaiheissa osumaan Lewis Hamiltonin kanssa ja hurjavauhtiseen törmäykseen ratavalliin. Tallipäällikkö Christian Horner on laukonut kisan jälkeen kovia syytöksiä Mercedeksen suuntaan, mutta törmäyksen jälkeen mielessä oli vain Verstappenin tilanne. 

Horner kertoo tallin verkkosivuilla julkaistussa tekstissään, ettei Verstappeniin saatu heti yhteyttä törmäyksen jälkeen.

– Kun Max ei pystynyt vastaamaan radioon, aika pysähtyi. Siinä uhnohtaa kaiken muun paitsi kuljettajan turvallisuuden. Hän on kuin perheenjäsen meille kaikille, ja tämä muistutti siitä riskistä, joka on aina läsnä lajissamme, Horner kirjoittaa.

– Kun hän lopulta pystyi puhumaan, helpotus oli valtava. Kun lääkintähenkilöstö sitten auttoi hänet ulos autosta, vaikkakin vähän pökerryksissä, tunne oli huikea.

Verstappenin kunto tarkastettiin jo rata-alueella, kunnes hänet siirrettiin sairaalaan tarkempiin tutkimuksiin. Hollantilainen pystyi matkustamaan kotiin jo seuraavana päivänä. 

– Puhuin hänen kanssaan maanantaiaamuna. Hänestä tuntui siltä kuin hän olisi otellut muutaman erän Tyson Furyn kanssa. Hän oli rähjäinen ja mustelmilla, mutta tunsi olevansa onnekas. Hän oli kiitollinen lääkintähenkilöstölle, kuten me kaikki.

Horner kiittelee F1-autojen turvajärjestelmiä siitä, että Verstappen selvisi vähin vammoin hurjasta tällistä. Tallipomon mukaan jopa Verstappenin auton istuin oli rikkoutunut osumassa.Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja