F1:n kohukolari aiheutti likaisen jälkipyykin – Toto Wolff kammoksuu Red Bullin toimintaa: "Emme olisi tehneet noin"

Mercedeksen Lewis Hamiltonin ja Red Bullin Max Verstappenin Britannian GP:n kolari aiheutti kovaa tunnemyrskyä niin sosiaalisessa mediassa kuin F1-varikolla. Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff ei pitänyt siitä, miten Red Bull toimi kolarin jälkeen.

Verstappen ja Hamilton osuivat yhteen Britannian GP:n ensimmäisellä kierroksella, kun Hamilton lähti hakemaan ohitusta sisäkautta. Hamiltonin auton etupää osui Verstappenin Red Bull -menopeliin niin, että Verstappen lähti vauhdilla päin ratavalleja.

Red Bullin hollantilaistähti vietiin lopulta sairaalaan tutkittavaksi.

Hamilton sai tilanteesta 10 sekunnin aikarangaistuksen. Hän nousi siitä huolimatta kilpailun voittajaksi.

Kisan jälkeen Verstappen hyökkäsi voimakkain sanakääntein Hamiltonia päin. Verstappen ei ilahtunut lainkaan siitä, miten Hamilton juhli suureleisesti voittoa samalla, kun kolarin toinen osapuoli makasi sairaalan vuoteella.

Myös Verstappenin isä, ex-F1-kuski Jos Verstappen hermostui Mercedekselle. Jos Verstappenin mukaan saksalaistallin ”ei tarvitse enää soitella Maxille päin”. Tällä Jos viittasi siihen, miten Mercedes on osoittanut aiemmin kiinnostusta Verstappenin värväykseen.

– Isällä on täysi oikeus reagoida voimakkaasti tapahtuneeseen, varsinkin kun hänen poikansa oli isossa kolarissa. Heidän näkökulmastaan katsottuna käytös on täysin ymmärrettävää, Wolff pohti saksalaisen RTL-kanavan haastattelussa.

Wolffin mukaan tunnepurkaus meni kuitenkin yli.

– He syyllistyivät henkilökohtaisiin hyökkäyksiin. Me emme olisi tehneet noin, Wolff murahti.

Wolffin mukaan Mercedes tiesi, että Verstappen on kunnossa, eikä hänelle tullut pahempia vammoja.

Christian Horner (Red Bullin tallipäällikkö) kertoi Michael Masille (FIA:n kilpailupomo), että hänen kuljettajansa nousi autosta vahingoittumattomana ja ettei hänellä ole vammoja. Toimimme sen mukaan, Wolff perusteli sitä, miksi Mercedes päätti juhlia voittoa räväkällä tavalla.

Lue myös:

    Uusimmat