Red Bull -pomo hämmästyi Max Verstappenin uskomattomasta suorituksesta – "Ällistyttävää, että se pysyi kasassa"

Red Bullin Max Verstappen onnistui tuomaan tallilleen tärkeitä MM-pisteitä, vaikka hänen autonsa koki suuria vaurioita Sebastian Vettelin kolaroitua hollantilaiskuskiin rajusti.

Verstappen ohitti Vettelin tyylikkäästi kisan loppupuoliskolla. Vettel halusi kuitenkin välittömästi kuitata paikkansa takaisin, mutta yritys epäonnistui totaalisesti. Vettel ajautui ahtaaseen rakoon ja ajoi rajusti Verstappenin auton perään.

Verstappen ja Vettel liukuivat osuman johdosta rataa ympäröineelle hietikolle, mutta pystyivät jatkamaan kisaa. Verstappen onnistui tuomaan rajusti vaurioituneen auton maaliin viidentenä. Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner ylisti suojattinsa suoritusta estoitta.

– Oli ällistyttävää, että auto pysyi kasassa. Kisan jatkaminen tuollaisilla vaurioilla, kun hänellä oli, on aika uskomatonta. Hän sentään onnistui ajamaan maaliin ja toi mukanaan pisteitä, Horner kehuu suojattiaan Autosportin mukaan.

Vettel otti tapauksen täysin omaan piikkiinsä ja pahoitteli tapahtunutta heti kilpailun jälkeen Verstappenille.

– Se on turhauttavaa, koska hän ohitti Sebastianin hienosti. Voin vain kuvitella, että kyseessä oli täysin Sebin arviointivirhe, minkä takia hän lukitsi renkaansa ja osui Maxiin sillä tavalla, Horner toteaa.

Verstappen olisi mitä suurimmalla todennäköisyydellä noussut palkintokorokkeelle ilman ikävää kolaria. Verstappen nousi ohituksensa myötä hetkellisesti kolmanneksi, mutta toisena ajanut Valtteri Bottas ei ollut vielä tehnyt pakollista varikkopysähdystään.

– Se pudotti Maxin varmalta palkintokorokesijalta. Hän olisi ollut toisena radalla, mutta emme voi tietää, olisiko Valtteri saanut hänet kiinni vai ei, Horner pyörittelee.

Lue myös:

    Uusimmat