Hyytävää ohituskamppailua tallikaverin kanssa käynyt Lewis Hamilton puhuu luottamuksesta Valtteri Bottakseen – "Tallikaveria vastaan taistelu on erilaista"

Lewis Hamilton voitti viikonloppuna uransa kuudennen Britannian GP:n Silverstonessa. Kilpailun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Hamilton puhui taistelustaan tallitoveri Valtteri Bottaksen kanssa sekä luottamuksesta kaksikon välillä.

Brittikuljettaja voitti sunnuntain kisan päästyään Bottaksen edelle turva-autotilanteen ansiosta. Hamilton piti paikkansa loppuun asti.

– Minulla ja Valtterilla oli hyvä taistelu tänään. Hän sai sisäpuolen seitsemännessä mutkassa, jonka jälkeen hän oli pimeässä kulmassa suhteessa minuun, enkä nähnyt häntä peilissä tai sivulla. En voinut sulkea ajolinjaa sen varalta, että Valtteri on siinä. Hän ajoi tilanteessa sensaatiomaisen hyvin, Hamilton sanoi sarjan verkkosivujen mukaan.

– Tämän jälkeen totesin, että minun on vetäydyttävä ja odotettava, että hän menee varikolle ja iskettävä sen jälkeen. Turva-auto tuli kuitenkin täydellisellä ajoituksella.

Hamilton avasi myös tallitoverien välistä dynamiikkaa, ja miten kilpailu eroaa muihin talleihin nähden.

– Ei ole salaisuus, että Valtteri haluaa voittaa minut ja minä hänet. Taistelutahto on meillä kaikilla kova, mutta on elintärkeää säilyttää kunnioitus. Tiedän, miten vaikeaa on saavuttaa paalupaikka täällä. Valtteri teki fantastista työtä lauantain aika-ajossa. Tiedän, miten vaikeaa on olla huipulla joka viikonloppu, Hamilton sanoi.

– Kaikki kilpailijat haluavat ajaa kilpaa rengas rengasta vasten. Tallikaveria vastaan taistelu on erilaista. Jos kilpailen Ferraria vastaan, otan enemmän riskejä. Kunnioittavasti, mutta painostan heitä hieman kovempaa.

– Tallitovereina istumme alas kilpailun alussa, keskustelemme ykkösmutkasta ja miten kunnioitamme toisiamme. Varmistamme, ettemme kolaroi. Kun ohitin Valtterin ja hän iski takaisin, olisin voinut sulkea tien hänen edestään, mutta se ei ole oikein. Valtteri sai mahdollisuuden palata takaisin kilpailuun. Se oli kilpailua - reilua ja mahtavaa sellaista, Hamilton sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat