Kovan tällin saanut Max Verstappen ihmetteli suoritustaan, auto antoi periksi vasta kisan jälkeen – "En tiedä, kuinka pystyin tuomaan sen maaliin"

Max Verstappen koki kovia Iso-Britannian osakilpailussa, kun hän kolaroi rajusti Sebastian Vettelin kanssa. Voimakkaasta osumasta huolimatta Verstappen onnistui ajamaan viidenneksi, mikä sai Verstappeninkin ihmettelemään suoritustaan.

Verstappen ohitti Sebastian Vettelin komeasti kisan 38 kierroksella ja nousi hetkellisesti kolmanneksi. Vettel halusi kuitenkin välittömästi paikkansa takaisin, mutta teki suuren arviointivirheen, minkä johdosta saksalaiskuski törmäsi vauhdilla Verstappenin perään. Verstappen harmitteli kolmossijan karkaamista kisan jälkeen.

– Hän luki väärin jarrutuksensa ja osui minuun takaapäin. Se oli todella harmillista, koska muuten olisimme ehdottomasti olleet palkintokorokkeella, Verstappen summaa C Moren haastattelussa.

Pettymyksestään huolimatta Verstappen ei kuitenkaan lähtenyt sättimään Vetteliä.

– Me puhuimme jo toisillemme ja hän pyysi anteeksi, Verstappen avaa F1:n sivuilla.

Vettelin auto sai kolarin yhteydessä niin suuria vaurioita, että saksalaiskuski joutui tulemaan varikolle. Verstappen puolestaan pystyi jatkamaan kilpailua ilman varikkopysähdystä, vaikka hollantilaistähdenkin auto koki kovia. Verstappen ihmetteli itsekin omaa suoritustaan.

– En tiedä, kuinka pystyin tuomaan auton maaliin. Ohjaustehostimeni ei toiminut, tuolini oli irti, joten joka kerta jarruttaessani liikuin eteenpäin. Nopeissa mutkissa liikuin vasemmalta oikealle. Kun nousin autosta, koko pohja ja peräpää tuhoutuivat, joten olen iloinen viidennestä sijasta.


Lue myös:

    Uusimmat