Red Bull -pomo Christian Horner iski välittömän piikin Mercedeksen suuntaan

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner nimitti Mercedeksen toimintaa "epätoivoiseksi" Abu Dhabin GP:n valitusrumban jälkeen. Horner ja koko Red Bullin talli joutuivat jännittämään Max Verstappenin maailmanmestaruuden kohtaloa useita tunteja, kunnes Mercedeksen valitukset hylättiin.

Verstappen nousi dramaattisella tavalla kuljettajien maailmanmestariksi, kun hän ohitti Mercedeksen Lewis Hamiltonin Abu Dhabin GP:n viimeisellä kierroksella. Verstappen oli päässyt Hamiltonin kantaan turva-autoikkunan aikana.

Hollantilaisella oli Hamiltoniin nähden selvästi tuoreemmat ja pehmeämmät renkaat allaan. Hyökkäys oli taattu.

Verstappen ohitti Hamiltonin, joka ei pystynyt enää vastaamaan.

Loppuhetket näkyvät videona jutun yläreunasta.

Kisan jälkeen Mercedes jätti kaksi erinäistä protestia. Toinen koski Verstappenin toimintaa turva-auton takana. Toinen puolestaan liittyi kisan johdon turva-autopäätöksiin. Mercedes koki, että turva-auto vedettiin liian aikaisin pois radalta, kun kaikki kierroksella hitaammat kuskit eivät olleet ehtineet vielä siirtyä joukon hännille.

Molemmat protestit hylättiin Suomen aikaan myöhään sunnuntai-iltana.

– Tuo tuntui aika epätoivoiselta, Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner sivalsi piikin Mercedeksen suuntaan heti päätöksen jälkeen.

– Emme halunneet kauden päättyvän tuomariston edessä, Horner jatkoi.

Verstappen ja Hamilton kävivät erittäin intensiivisen, koko kauden kestäneen mestaruustaistelun. Hamilton näytti jo nousevan hollantilaisen ohi, mutta vielä mitä.

– Kauteen on mahtunut monenlaisia hetkiä. Olemme erittäin iloisia siitä, miten kaikki päättyi. Max on ollut uskomaton koko kauden ajan, Horner hehkutti.

Heti päätöksen jälkeen median edessä asiaa kommentoinut Horner ei vielä tiennyt, että aikooko Mercedes jättää uuden valituksen tapauksesta.

– Yllätyin, että päädyimme ylipäätänsä tuomariston eteen. Mutta en olisi yllättynyt, jos he aikovat valittaa tästä, Horner totesi.

Piakkoin Mercedes ilmoitti, että se aikoo kasata todisteita valitusta varten. Mikäli Mercedes lopulta jättää virallisen valituksen, sen kohtalo ratkaistaan kansainvälisen autoliiton FIA:n vetoomustuomioistuimessa.

Lue myös:

    Uusimmat