Real Madridin 100 miljoonan tähtihankinnalta iso ele uuden seuransa suuntaan – lähde: hakee toista kansalaisuutta

Aiemmin kesällä saksalaisesta Borussia Dortmundista yli 100 miljoonan euron kaupassa espanjalaiseen Real Madridiin vaihtanut Jude Bellingham hakee uutta kansalaisuutta.

Bellingham, 20, on yksi jalkapallon tämän hetken kirkkaimmista lupauksista. Bellingham vakuutti viime talven MM-turnauksessa Qatarissa, missä hän loisti Englannin kirkkaimpana tähtenä.

Nyt Bellingham on valmis auttamaan uutta seuraansa Real Madridia sääntökikkailurintamalla.

Taannoisen Brexitin seurauksena Iso-Britannia ei ole enää mukana Euroopan unionissa. Tämä näkyy jalkapallon puolella, sillä esimerkiksi Espanjan La Ligassa on pykälä, jonka mukaan sarjassa mukana olevan joukkueen listoilla saa olla maksimissaan viisi EU-alueen ulkopuolelta tulevaa pelaajaa.

Näistä maksimissaan kolme saa nimetä aina kerrallaan pelaavaan kokoonpanoon.

Mikä avuksi Bellinghamin kohdalla? Toinen kansalaisuus.

Madridiin pohjautuva Marca kertoo, että Bellingham aikoo hakea Irlannin passia. Bellinghamin isoäiti on irlantilainen, minkä myötä Jude Bellingham täyttää maan passiin vaadittavat pykälät. Bellingham olisi voinut myös edustaa Irlannin maajoukkuetta, mikäli hän olisi näin halunnut.

Liikkeen avulla Bellingham antaa Real Madridille lisäkäsiä siirtomarkkinoiden puolella.

Real on harrastanut samanlaista sääntökikkailua jo vuosien ajan. Seuran avainpelaajista brasilialaiset Rodrygo Goes, Vinicius Junior ja Eder Militao ovat hankinneet Espanjan kansalaisuuden.

Lue myös:

    Uusimmat