Mainos

Ravitsemusterapeutti vaakakapinoitsijoille: Liikakiloilla on väliä – mutta ortoreksinen kehonpalvontakin menee yli

1:10

Laihuuden ihannoinnin vastapainoksi viime aikoina on noussut pinnalle uudenlainen vaakakapinointi: somessa esitellään vatsamakkaroita ja kehotetaan rakastamaan omaa kehoa kaiken kokoisena. Pitäisikö vaaka oikeasti heivata pois? Millainen merkitys kiloilla ja senteillä oikein on ihmisen terveydelle?

– Niillä on kyllä aika iso merkitys, laillistettu ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen vastasi Hyvää Elämää -ohjelmassa.

Pienestä liikapainosta ei yleensä ole terveydelle kovin paljon haittaa, mutta jos ylipaino on melko suurta ja pysyvää, se nostaa riskiä esimerkiksi tyypin 2 diabetekseen, sydän- ja verisuonitauteihin, muistisairauksiin, nivelrikkoon ja moniin syöpiin.

Toiseen ääripäähänkään ei kannata luisua.

– Tämä on mennyt överiksi, että palvotaan ihan liikaa sitä kehoa. Osa meistä ihmisistä on sellaisia, että jos vyötäröllä on pari–kolme senttiä liikaa, niin sitä kavahdetaan ja se tuntuu elämänlopulta.

– Tämäkin asia on polarisoitunut aika paljon. On näitä, jotka ovat aivan liian tarkkoja – ortoreksisia – ja sitten niitä, jotka eivät välitä tai saa otetta, vaikka haluaisivat.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.