Räväkästi F1-sarjaan palannut kuski kyttää paikkaa Kimi Räikkösen tallista – keskustellut jo pomon kanssa

Viime viikonloppuna Britannian toisen GP:n aika-ajoissa peräti kolmanneksi ajanut Nico Hülkenberg pyrkii palaamaan vakituiseksi F1-kuskiksi. Hülkenberg myöntää, että hän on keskustellut kisakuljettajan paikasta tallien kanssa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Espanjan GP suorana 14.-16.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Espanjan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hülkenberg, 32, on tuurannut Racing Pointin Sergio Pereziä kahdessa edellisessä kisassa. Silverstonen ensimmäisenä viikonloppuna saksalainen joutui seuraamaan vielä kisan sivusta, kun hänen autoonsa iski paha tekninen vika.

Viime sunnuntaina Hülkenberg pääsi kisaan mukaan, ajaen Britannian toisessa kisassa seitsemänneksi.

Hülkenberg saattaa olla mukana myös ensi viikonlopun Espanjan GP:ssä, mikäli Racing Pointin meksikolaiskuljettaja Perez ei läpäise koronavirustestejä.

Tällä hetkellä puheet kääntyvät kuitenkin siihen, että nähdäänkö Hülkenbergin nimi kisakuljettajien joukossa kaudella 2021.

– Olen keskustellut jo tovin ajan kahden tallin kanssa. En tiedä, että onko mikään muuttunut. Ei ainakaan tunnu sitä. Ihmiset tietävät minut, eikä mielikuva muutu yhden viikonlopun perusteella. Koen, että ilmoilla on mahdollisuuksia, mutta niiden kanssa voi mennä hetki, Hülkenberg sanoi Auto Motor und Sportille.

Blickin kirjeenvaihtajan Roger Benoitin mukaan Hülkenbergin mainitsemat ”kaksi tallia” ovat Alfa Romeo ja Haas.

Hülkenberg itse vahvisti F1:n verkkosivuilla Alfa Romeo -kytköksen.

– Olen jutellut Fred Vasseurin (Alfa Romeon tallipäällikkö) kanssa säännöllisesti viimeisten kuukausien aikana, saksalaiskuski paljasti.

Niin Alfa Romeon kuin Haasin ensi kauden kuljettajatilanteet ovat vielä täyden mysteerin kohteita. Alfa Romeo ei ole tehnyt jatkosopimuksia Kimi Räikkösen tai Antonio Giovinazzin kanssa. Sama tilanne koskee Haasin Romain Grosjeania ja Kevin Magnussenia.

Hülkenberg ehti ajaa F1:ssä yhtäsoittoon vuosien 2012-19 välillä. Täksi kaudeksi hän menetti kuitenkin ajopaikan, kun hänen entinen tallinsa Renault palkkasi uudeksi kasvokseen ranskalaisen Esteban Oconin.

Lue myös:

    Uusimmat