Rautatiealan Unioni ilmoitti raskaista tukilakoista – käytännössä junaliikenne pysähtyy täysin

Rautatiealan Unioni RAU on päättänyt uusista tukitoimista Postin työtaisteluun liittyen. Myötätuntolakolla tuetaan Posti- ja logistiikka-alan Unionin työtaistelua.

RAU:n mukaan VR:n ja Finrailin toimihenkilöt ovat myötätuntolakossa perjantaista 29.11. aamukuudesta lauantain aamukuuteen saakka.

Toimihenkilöt työskentelevät muun muassa henkilö- ja tavaraliikenteen asiakaspalvelussa, lipunmyynnissä, tavaraliikenteen ohjauksessa, taloushallinnossa sekä häiriötiedotuksessa ja häiriötilanteiden ratkaisemisessa. Finrailissa työnseisaus koskee lähinnä liikennesuunnittelijoita.

Lähiliikenne seisahtuu

VR:n lähiliikenteen veturinkuljettajat ovat tukitoimissa maanantaista 2.12. klo 03:00 tiistaihin 3.12. kello 03:00 saakka. Työntekijät tulevat töihin tiistaina klo 03:00 jälkeen alkaviin työvuoroihin.

Tämä toimenpide pysäyttää HSL-alueen sekä Etelä-Suomen sm-kalustolla ajettavan liikenteen kokonaan.

Kaukoliikenne ja tavaraliikenne pysähtyy 3.12. vuorokaudeksi

Rautateiden tavaraliikenne ja henkilökaukoliikenne pysäytetään tiistain 3.12. klo 03:00 ja keskiviikon kello 03:00 väliseksi ajaksi. Lakon ulkopuolelle rajataan kokonaan Allegro-liikenne ja muut rajaukset katsotaan yhtiön kanssa. Käytännössä junaliikenne tulee pysähtymään täysin.

Liikenteenohjaus keskeytyy 9.12. vuorokaudeksi

Rautateiden liikenteenohjaus keskeytyy maanantaina 9.12. klo 07:00 ja käynnistyy uudelleen tiistaina 10.12. kello 07:00. Lakon ulkopuolelle rajataan kokonaan Allegro-liikenne ja muut rajaukset katsotaan yhtiön kanssa. Käytännössä junaliikenne tulee pysähtymään täysin. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja