Rautatiealan Unioni ilmoitti raskaista tukilakoista – käytännössä junaliikenne pysähtyy täysin

Rautatiealan Unioni RAU on päättänyt uusista tukitoimista Postin työtaisteluun liittyen. Myötätuntolakolla tuetaan Posti- ja logistiikka-alan Unionin työtaistelua.

RAU:n mukaan VR:n ja Finrailin toimihenkilöt ovat myötätuntolakossa perjantaista 29.11. aamukuudesta lauantain aamukuuteen saakka.

Toimihenkilöt työskentelevät muun muassa henkilö- ja tavaraliikenteen asiakaspalvelussa, lipunmyynnissä, tavaraliikenteen ohjauksessa, taloushallinnossa sekä häiriötiedotuksessa ja häiriötilanteiden ratkaisemisessa. Finrailissa työnseisaus koskee lähinnä liikennesuunnittelijoita.

Lähiliikenne seisahtuu

VR:n lähiliikenteen veturinkuljettajat ovat tukitoimissa maanantaista 2.12. klo 03:00 tiistaihin 3.12. kello 03:00 saakka. Työntekijät tulevat töihin tiistaina klo 03:00 jälkeen alkaviin työvuoroihin.

Tämä toimenpide pysäyttää HSL-alueen sekä Etelä-Suomen sm-kalustolla ajettavan liikenteen kokonaan.

Kaukoliikenne ja tavaraliikenne pysähtyy 3.12. vuorokaudeksi

Rautateiden tavaraliikenne ja henkilökaukoliikenne pysäytetään tiistain 3.12. klo 03:00 ja keskiviikon kello 03:00 väliseksi ajaksi. Lakon ulkopuolelle rajataan kokonaan Allegro-liikenne ja muut rajaukset katsotaan yhtiön kanssa. Käytännössä junaliikenne tulee pysähtymään täysin.

Liikenteenohjaus keskeytyy 9.12. vuorokaudeksi

Rautateiden liikenteenohjaus keskeytyy maanantaina 9.12. klo 07:00 ja käynnistyy uudelleen tiistaina 10.12. kello 07:00. Lakon ulkopuolelle rajataan kokonaan Allegro-liikenne ja muut rajaukset katsotaan yhtiön kanssa. Käytännössä junaliikenne tulee pysähtymään täysin. 

Lue myös:

    Uusimmat