Rauno Korpi yllättyi Kiira-tyttären elämäkerran tuomista alkoholiotsikoista – "Pidin turhana aiheena"

7:22

Omassa elämäkerrassaan entinen taitoluistelutähti Kiira Korpi kertoi suoraan isänsä Rauno Korven alkoholinkäytöstä.

​​​​​​​Ylälaidan videolla Korpi Huomenta Suomen haastattelussa.

Jere Nurmisen kirjoittamassa ja Otavan kustantamassa elämäkerrassa Kiira – Ehjäksi särkynyt Korpi kertoo muun muassa siitä, millaisia aikoja hän koki nuorena, kun hänen isänsä Rauno valmensi SM-liigan menestysseuraa Tapparaa.

Kiiran mukaan perheen äiti Brita Korpi yritti pitää hänet ja Petra-siskon mahdollisimman kaukana Tappara-vihasta, jonka kohteeksi isä Rauno joutui.

Korpi kertoo myös siitä, miten alakouluikäisenä hänen isänsä alkoi ilmestyä juopuneena kotiin. Tämä taas johti riitoihin vanhempien välillä.

Kyseinen muistelma otsikoitiin näyttävästi eri paikoissa. Koko asia ihmetyttää Kiiran isää Rauno Korpea, joka on yksi kaikkien aikojen legendaarisimmista suomalaisvalmentajista.

– Pidin sitä vähän turhana aiheena. Olen tehnyt melkein 44 vuotta töitä ilman poissaoloja ja viimeiset 17 vuotta olen ollut ilman alkoholia, Korpi sanoo MTV Sportille.

Korpi myöntää, että otsikointi pääsi yllättämään hänet.

– Sitä vähän ihmettelin.

Elämäkerrassa Kiira kertoo siitä, miten isä-Rauno lähti hävityn ottelun jälkeen Hakametsässä sijaitsevaan Jäähovi-baariin ”ryyppäämään”.

– Se on Kiiran ja samalla lapsen kokemaa. Toivon, että joku muu tekee samoja valintoja (absolutismi), että lapsille ei tule huonoja kokemuksia, Rauno Korpi sanoo.

Korven mukaan Kiira oli häneen heti yhteydessä, kun tämä oli kertonut asiasta kirjaa kirjoittaneelle Nurmiselle.

– Kiiran lähtökohta oli avoimuus ja rehellisyys – se on arvostettava piirre. Ihan myös yleisesti tasavallassa, Korpi kehuu.

Korven mukaan häviöpelien jälkeiset baarivierailut eivät olleet niin iso juttu.

– Ei todellakaan. En tunne tämän päivän lehtimiehiä, mutta veikkaan, että heillä on helvetilliset paineet tehdä jotain näitä naurettavia skuuppijuttuja. Olin itse hyvin varuillaan jo viime vuosituhannen lopulla Tapparaa valmentaessa, että mitä puhuin lehdistölle. Siellä oli liian monta epäluotettavaa toimittajaa, jotka osasivat kaikin keinoin imeä juttuja. Sitten ne olivat jossain roskalehdissä.

Korpi heijastaa asian myös tyttärensä elämäkertaan.

– Lehtimiesten joukossa on enemmän ja enemmän freelancereita, eikä vakituisia oikein enää ole. Siinä on koko ajan piiska perseessä, että jostain pitää tehdä jotain. Jutussa pitää olla ydintä, että se menee läpi. Sama juttu tämän kirjan kanssa. Eihän se olisi mennyt läpi, jos Kiira olisi kertonut 50 viimeisimmästä kisastaan ja kertonut, että mitä niissä tapahtui. Sehän olisi ollut tuloshistoriikki, Korpi hymähtää.

Tyttärelle vuosia täyteen

Isä Rauno oli mukana Kiiran kirjan tekoprosessissa. Ennen prosessin alkua hän epäili yhtä asiaa.

– Pohdin sitä, että mistä tuolle löytyy aikaa, Korpi viittaa tyttärensä opiskeluihin ja Nurmisen arkityöhön.

– Sitten kun sain Jereltä ensimmäiset kysymykset, niin huomasin, että tässä on ihan asialinja. He tekivät mammuttityön. Vähän harmittaa se, että kaiken kiireen keskellä emme löytäneet kaikkea olemassa ollutta kuvamateriaalia.

Korvelle kirjojen teko on tuttua puuhaa. Tätä kautta hän osasi valmistautua myös Kiiran elämäkertaan.

– Jere oli meillä monta tuntia ja oli vielä yhteydessä vielä myöhemmin. Tässä oli vähän sama tilanne kuin olisin itse muistellut jääkiekon kehittymistä 1960- ja -70-luvun kohdilla. Kiira on ollut kuitenkin taitoluistelun kehittämisessä mukana. Me valmentajat teimme saman silloin aikanaan jääkiekossa.

Korpi, 67, oli paikalla keskiviikkona Kiiran elämäkerran julkistustilaisuudessa. Samassa yhteydessä vietettiin Kiiran 30-vuotissyntymäpäivää.

– Vuodet ovat vierineet todella nopeasti. Koen niin, että Kiiralla yksi elämäntehtävä on nyt tehty. Seuraava odottaa edessä. Mitä se sitten onkaan, niin olen vakuuttunut, että hän kyllä pärjää, isä Rauno ohjaa sanansa tyttärelleen.  

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja