Ratista kärynnyt ruotsalainen jääkiekkolegenda tuomittiin ehdottomaan vankeuteen: yrittää vielä välttää vankilan

Ruotsalainen jääkiekkolegenda Tommy Salo tuomittiin tammikuussa kahden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Hän toivoo kuitenkin välttävänsä vankilan.

Salo kärähti viime elokuussa ratista yli kolmen promillen humalassa. Hän ajoi silminnäkijöiden mukaan epävarmasti ja hitaasti, törmäsi sitten keskikaiteeseen ja pysähtyi lopulta tien reunaan. Poliisien saapuessa paikalle Salo oli tiedottomassa tilassa.

Salo kertoi olleensa matkalla kotiin ystävänsä luota ja ottaneensa matkan varrella alkoholilla terästettyjä paukkuja.

Ex-kiekkoilijan asianajaja Erika Lindquist kertoi jo tuomion tultua, että he aikoisivat valittaa päätöksestä. Tuo valitus tehtiin ruotsalaisen Aftonbladetin mukaan viime perjantaina.

Salo toivoo selviävänsä ehdollisella vankeudella sekä yhdyskuntapalvelulla.

– Hänen taustansa on moitteeton. Tommy on joutunut median silmätikuksi sekä pidätyksen että tuomion jälkeen. Hänen nimensä ja kuvansa ovat olleet esillä mediassa. Puolustuksen mielestä tämä kaikki pitäisi ottaa huomioon tuomiota annettaessa, valituksessa sanotaan.

Salon asianajaja käytti hänen nuhteetonta historiaansa argumenttina jo alkuperäisessä oikeusistunnossa, mutta tuomarin mukaan rattijuoppous oli niin törkeä ja muiden tienkäyttäjien kannalta vaarallinen, että vankeustuomio oli ainoa vaihtoehto.

Salo, 50, voitti pelaajaurallaan olympia- ja MM-kultaa Tre Kronorin riveissä. Lisäksi hän torjui kymmenen vuotta NHL:ssä. Menestyksen lisäksi Salo muistetaan vuoden 2002 olympialaisten puolivälierästä, jossa hän imuroi Valko-Venäjän voittomaaliksi jääneen osuman lähestulkoon puolesta kentästä.

Tapaus on kiusannut Saloa vuosikausia ottelun jälkeen.

– Olin vihainen, vaikka pidinkin sen sisälläni. Ajattelin myös niin, että: ”Mitä te päänaukojat olette tehneet elämässänne? En usko, että olette saavuttaneet mitään olympia- ja MM-kultaa parempaa”, Salo muisteli taannoin Expressenin haastattelussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja