Rasvattomia kauralastuja

Söin kerran aivan ihania kauralastuja, ne oli vähän sellaisia toffeen makuisia. Aina kun itse teen, niin niistä tulee sellaisia taikinan makuisia eikä lähellekkään yhtä hyviä kuin ne. Kuinka saa hyviä kauralastuja, jotka eivät maistu taikinaiselta? Jenna


Hei Jenna!
Kokeile näitä rasvattomia kauralastuja. Niissä ei ole rasvaista jauhotaikinaa.
Ystävällisin terveisin, Arja Savela

Rasvattomat kauralastut

n. 30 kpl
laktoositon, taikinassa ei käytetty rasvaa

  • 3 dl pikakaurahiutaleita tai pikakaura+kuitua
  • ½ dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 11/4 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 dl appelsiinimehua

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kananmuna ja mehu, sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta lusikalla pieniä nokareita leivinpaperille uunipellille (erilleen toisistaan). Leivinpaperia voi sivellä kevyesti öljyllä, jotta kauralastut irtoavat paperista. Paista 225 asteisen uunin keski- tai toiseksi ylimmällä tasolla 5-8 minuuttia.

Lue myös:

    Uusimmat