Mainos

Räsänen: Dopingtuomio järjetön minua kohtaan

Ex-hiihtäjä Jari Räsänen pitää hovioikeuden päätöstä järjettömänä. Helsingin hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden ratkaisua hiihdon dopingjutussa.

– Kyllä tämä minusta kuulostaa järjettömälle minua kohtaan. Tässä nyt tuntuu, että oikeuslaitos on sotkenut puurot ja vellit, Räsänen toteaa.

Hovioikeus katsoi käräjäoikeuden tavoin, että ex-hiihtäjä Jari Räsänen ja ex-hiihtovaikuttaja Pekka Vähäsöyrinki ovat esittäneet valikoituja osatotuuksia ja tahallaan erehdyttäneet tuomioistuimia.

– Eli tarkoitan sitä, että asia, josta joskus on käyty oikeutta on unohdettu. Mitä minun on väitetty tekevän, ja sitä, kun en ole tehnyt. Minä olen puolustanut itseäni ja se kun ei pidä paikkaansa. Ja tässä on sitten tuomio. Törkeän petoksen olen tehnyt niin se ei mene minun jakeluuni, Räsänen sanoo.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi toissa kesänä ex-hiihtäjä Jari Räsäsen ja ex-hiihtovaikuttaja Pekka Vähäsöyringin törkeistä petoksista ehdolliseen vankeuteen. Räsänen sai tuolloin vuoden ja Vähäsöyrinki yhdeksän kuukautta ehdollista vankeutta.

Korvaukset alenivat

Hovioikeus alensi oikeudenkäyntikulujen korvauksia, jotka Räsänen ja Vähäsöyrinki määrättiin maksamaan asianomistajille. Hovioikeus alensi käräjäoikeudessa määrättyä summaa noin 20 000 eurolla. Tämä ei Jari Räsästä ainakaan ensi tiedon saapuessa lohduttanut.

– Ei se tuo hirveästi lohtua. Tietenkin silläkin on merkitystä, mikä on sinänsä ihan hyvä asia. Mutta en vielä tiedä millä tavalla ne on pienentynyt, joten en osaa sanoa tarkemmin, Räsänen sanoi MTV3 Uutisille.

Heidän on maksettava Suomen Tietotoimistolle sekä sen entiselle päätoimittajalle ja toimittajalle yhteensä 54 500 euron oikeudenkäyntikulut.

(MTV3)

Katso ex-hiihtäjä Jari Räsäsen haastattelu: (Huomenta Suomi 26.9.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.