Rapujen keittämisestä on jokaisella kokeneella rapukokilla omat vakiintuneet tapansa. Oleellista niissä kuitenkin on rapujen tuoreus, liemen maukkaus ja nopea jäähdyttäminen. Varaa rapuja noin 12 kappaletta kullekin ruokailijalle. Varaa keittämiseen suuri kattila, reikäkauha, reilun kokoinen reunallinen vati, reilusti kruunutilliä ja merisuolaa.
Oivat juhlat syntyvät myös edullisemmista pakasteravuista. Esimerkiksi monissa kaupoissa myytävät espanjalaiset jokiravut maksavat 50-80 markkaa kilolta. Kilossa on noin 24-30 rapua. Pakasterapuihin saa mukavan tuoreen maun sulattamalla ne jäähtyvässä keitinliemessä. Suolan määrää pakasterapujen liemeen kannattaa hieman pudottaa. Sulaneet ravut voi myös nopeasti kiehuttaa ja jäähdyttää liemessä.

